Дитячий локдаун Президента

Надихнувшись чудовим новорічним привітанням Президента України, побачивши його світлини з Буковелю та вікна робочого кабінету...

ДІТИ УКРАЇНИ вирішили підтримати Президента України і провели масовий флешмоб #ДитячийЛокдаунПрезидента.

Десятки, сотні, тисячі дітей одночасно по всій країні вийшли на вулицю разом зі своїми санчатами, лижами, ковзанками і протягом декількох днів поспіль на свіжому повітрі насолоджувались зайняттям зимовими видами спорту. Наочно ми побачили, як діти ОБ'ЄДНАЛИ УКРАЇНУ. Вперше за останні роки на обличчях людей з'явились посмішки, з'явилась надія на те, що "капець" не назавжди, а десь залишився у минулому році.

Що тут додати....

Можна обманути одну дитину, навіть декілька дітей, але не можна нескінченно вводити в оману усю країну. Усякому залякуванню колись наступає край. Люди припиняють сприймати будь-які повідомлення, які тільки нагнітають обстановку і не показують світло в кінці тунелю.

Як нам усім добре відомо дітки, на відміну від їх батьків, не читають урядові сайти, постанови, тому для них не поміченою залишилась   постанова «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», яка була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня 2020 року.

Цією постановою наш Уряд запровадив в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року посилені карантинні обмеження, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності.

Відповідно до ухваленого документа, в цей період заборонено:

робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів;

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, окрім деяких випадків;

відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Добре це чи погано - покаже час... 

Але вже зараз, напевно побачивши масовий флешмоб ДІТЕЙ УКРАЇНИ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю каналу "Україна 24" заявив про те, що Уряд не планує продовження локдауну: "Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення (захворюваності - ред.), ми очікуємо більш значного зростання".

Бережіть своє здоров'я, дослухайтесь до порад лікарів, дотримуйтесь карантинних обмежень, уважно слідкуйте за повідомленнями від Уряду, Президента.

Все буде добре, Україно!