Громада Немішаєве підключилась до мережі громадської участі Спільно

"5 квітня 2019 року у селищі Немішаєве Бородянського району Київської області відбулась презентація платформи громадської участі “SPILNO”. 

Так, напевно, і вірно, і звично для нас потрібно було б описати подію яка відбулась нещодавно у Немішаєвому. З одного боку. А з іншого - як можна передати атмосферу події яка відбулась сухим офіційним словом?м Ніяк.

Як і не можливо обійти той факт, що сталася вона завдяки ініціативі голові селищної ради Сергію Замідрі який вже не перший рік не на словах, а реальними діями впроваджує проект "Від розумного містечка, через мережу розумних громад, до розумної України". Проект шлях до успіху якого пролягає через "створення ефективних механізмів впровадження та поширення кращих практик місцевого самоврядування". Проект, однієї з цілей якого є: "Формування сталого іміджу Немішаївської громади як прогресивної, надійної, інноваційної, креативної громади, що активно розвивається на основі системного впровадження механізмів розумної громади".

А як можливо створити розумну громаду або поширити інформацію про кращі практики місцевого самоврядування, без створення комунікаційного середовища, без надання можливості громадам об'єднати свої зусилля використовуючи сучасні інформаційні засоби? Знову ж таки - Ніяк.

Саме ефективний механізм комунікації, мережу взаємодії, платформу на якій можна буде представити свої проекти, поділитися досвідом, знайти партнерів, однодумців та прихильників і презентували 5 квітня у Немішаєвому.

Презентацію як такою презентацією і важко назвати - скоріше це була широка дискусія в процесі якої представники Немішаївської громади обмінювались думками з одним з ініціаторів створення платформи громадської участі Спільно - Олегом Чеславським.

Результатом плідної дискусії стала спільна думка, що найважливішим капіталом Розумної громади - є громадяни, які об'єднали свої зусилля для вирішення суспільно важливих питань. І платформа, яка завдяки своїй архітектурі, можна так сказати, є комунікаційною мережею, задача якої саме об'єднати громадськість стане тим самим інструментом який допоможе це зробити.

Наприкінці презентації-дискусії спільними зусиллями була створена та проведена онлайн консультація з громадськістю за результатами якої для сайту громади Немішаєве було обрано домен: nemish.spilno.org