Інтерв'ю Протасевича - приклад зухвалого знущання з політичного полоненого

В армії Ізраїля є таке правило: "у разі попадання в полон солдат повинен викласти всю оперативну інформацію яка йому відома".

Для чого це робиться?

По-перше, ворог перевіривши її буде переконаний, що солдат готовий співпрацювати, що, своєю чергою, може зберегти йому життя.

По-друге, в штабі армії Ізраїлю точно будуть знати, що саме повідомив солдат і як і що необхідно змінити, щоб уникнути небезпеки поразки. 

Ситуація з Протасевичем кардинально відрізняється від вищезгаданої тим, що ніякої війни в Білорусі не йде (хіба що влади з народом) і ми маємо можливість спостерігати як диктаторський режим радянського типу, в найкращих традиціях ЧК та НКВД знущається з захопленого в полон політичного опонента.

Це бридке політичне шоу до болі схоже на "відкриті процеси", що проводили криваві кати Сталіна в 1930-х, коли в'язні, попередньо оброблені чекістами, визнавалися в будь-яких найабсурдніших "злочинах", лише для того, щоб отримати перервати тортури.

Люди тоді самі на себе писали доноси та визнавались в будь-яких злочинах, а тому навіть не варто намагатись проаналізувати слова Протасевича якому просто вбили їх знущаннями в голову.

Але цікаве в цьому цирку абсурду не сам факт знущань і тортурами досягнутого "визнання своєї провини", або вибачення перед "батьком".

Цікаво, що визнання під тиском знову стає єдиним доказом легітимності диктатори та виправданням її злочинних дій.

Ви ж розумієте, що аналогічний процес не може мати місця в цивілізованому світі де для доказу провини не викладають фоточки з минулого та відверто зрежисоване "зізнання, а аргументують кожне звинувачення речовими доказами, документами, записами, свідченнями.

В архаїчному цирку Лукашенко немає місця доказам. Всі звинувачення сфальсифіковані. як причина за якою був приземлений літак у Мінську.

Розуміє Лукашенко до яких наслідків призведе таке відверте знущання з в'язня?

Переконаний, що ні. 

Але чи є в нього можливість не йти не такі відверто провальні кроки? 

Також ні.

Не дивлячись на те, що через це шоу Захід отримає легальну можливість ввести максимальну кількість санкцій проти диктатора Лукашенко, фактично перетворивши Білорусь на європейський варіант КНДР, у нього немає можливості зупинити шоу.

Чому?

Тому що вся операція була зрежисована та виконана співробітниками зовсім іншої держави.

Держави якій вкрай вигідно перетворити Білорусь на КНДР. 

Держави, яка розуміє, що Білорусь може залишитись у сфері її контролю лише перетворившись на концтабір.

Тому нажаль треба констатувати той факт, що ми ще неодноразово станемо свідками подібних знущань, і шоу в дусі пропаганди КНДР.

Дивіться також