Керуватись саме таким принципом: відповідальністю перед киянами, які нас усіх обрали!

Обов'язково до щоденного читання зранку до ночі КОЖНИМ депутатом Київради, і не тільки читання, а й перш за все застосування у повсякденній своїй діяльності!

Оскільки, як бачать кияни, криза Київради триває, багато з депутатів так і не зрозуміли задля чого і кого  вони прийшли до Київради, саме зараз час нагадати виступ Київського міського голови Віталія Кличка під час відкриття пленарного засідання І сесії  Київської міської ради  ІХ скликання 8 грудня 2020 року (продовження пленарного засідання 03.12.2020)

«Шановні депутати, шановні колеги, доброго дня, вітаю всіх!

Сьогодні ми зібрались, щоб вирішити питання для подальшої нашої роботи. Нам усім сьогодні потрібно обрати керівництво виконавчого органу, кількість заступників голови КМДА, сформувати комісії міської ради та їх керівництво.

Я особисто намагався зробити все, щоб консолідувати всі фракції, новообрані, міської ради, щоб ми працювали злагоджено і ефективно заради подальшого розвитку столиці, заради комфорту киян.

Хочу наголосити, що особливо в нинішній ситуації всі присутні в нашій залі повинні зрозуміти: Київрада - не політичний орган, а, перш за все, господарський, де вирішують нагальні питання життєзабезпечення міста, розвитку, економіки, інфраструктури, створення комфортних умов для життя і роботи в столиці, і питання підтримки тих киян, які потребують допомоги. І кожна політична сила, очолююща комісії чи представлена в виконавчому органі, бере на себе відповідальність за реалізацію профільних питань.

Керівництво кожним напрямком - це не статус чи привілеї, це щоденна професійна робота. У грудні і, на жаль, у нас часу вже обмаль, ми повинні ухвалити життєважливі, важливі для життя питання міста: бюджет столиці на наступний рік, продовження пільг і заходів для підтримки бізнесу, забезпечення в сьогоднішніх умовах вкрай важливого напрямку - функціонування медичної сфери, а також нам потрібно втілити в життя важливі проєкти, які вже розпочали в столиці, і ті проєкти, які ми запланували, запланували на наступний рік. Втілити конкретні зміни, а не чубитись в сесійній залі!

Зазначу, що заради компромісу і об'єднання всіх політичних сил "Удар" поступився своїми амбіціями, бо ми виходимо з головного, йдеться, перш за все, про розвиток міста, про розвиток Києва, комфорт його мешканців, а не керівництво тими чи іншими комісіями.

Хочу закликати всіх депутатів керуватись саме таким принципом: відповідальністю перед киянами, які нас усіх обрали, відповідальністю за реалізовані справи, за втілені проєкти, за те, що відбувається в нашому місті.

Я переконаний і буду робити все для того, щоб Київрада працювала ефективно, щоб кожен з вас, якому кияни довірили право відстоювати інтереси киян, був максимально ефективним на користь нашого міста, на користь киян. Дякую вам за увагу! І прохання, давайте ефективно працювати."

Дуже сподіваюсь, що ці слова Віталія Кличка стануть для кожного з вас, шановні депутати, дороговказом у вашій депутатській діяльності.

Працюйте ефективно заради киян, і припиніть чубитись за посади у комісіях! Земля в Києві належить не комісії, а територіальній громаді м.Києва! Не забувайте про це!