Холодний душ для Дениса Москаля

30 вересня в УНІАН відбулась прес-конференція на тему: «Озера та стави Києва. Як їх захистити від загибелі».

Спикерами були:

  • Денис Москаль, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики
  • Іван Парнікоза, доктор біологічних наук
  • Вячеслав Савицький, в.о.директора КП « Плесо»
  • Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру

Дуже раджу переглянути повністю всю прес-конференцію, оскільки дякуючи спікерам і присутнім була висвітлена важлива роль водойм Києва, сучасний жахливий їх стан, та як київські водойми захистити від забудови... Зі свого боку зверну увагу лише на деякі моменти.

Голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль під час прес-конференції висловив сподівання, що на найближчу сесію Київради буде винесено рішення про створення електронного реєстру водних об'єктів міста Києва. За його словами  "реєстр буде містити всю інформацію про водні об'єкти та про гідротехнічні споруди... Він буде містити паспорти цих об'єктів, захисні смуги, чи є якісь об'єкти нерухомості, обмеження щодо використання прилеглих земельних ділянок...."

Також Денис Москаль звернув увагу на ще один дієвий метод захисту водних об'єктів -  створення заповідників, і заявив, що "в цьому напрямку також активно ведеться робота"...

Присутня на прес-конференції Аннабелла Моріна, звернулась (на відео з 37 хв.) до Москаля з запитанням: "Денис Денисович! Позвольте вас спросить а что вас заставило подати проект рішення, яким вы убили заповідання Осокорківських луків?....Денис Денисович! Вы являетесь автором проекта решения, по которому те самые Осокорки .... будуть забудовані, знищені... Т.е. вы знищуете заповідну зону..."

Сергій Волков  поставив (див. 47 хв.) Москалю теж питання: "Я сьогодня присутній як журналіст "Острів Оболонь". З великою повагою  до Володимира Євгеновича, до Івана, у мене, як і у більшості екологічної громадськості є ряд питань....Тут була гарна доповідь про екосистему, про водойми, про зміни клімату...Ми на чолі екологічної комісії хотіли бачити  саме таку людину, яка була б амбасадором цих змін, яка б рухала всі ці справи доволі амбітно і рішуче, і була б основним із стейкхолдерів і захисників нашого довкілля. Але в той самий час коли Іван, і Володимир Євгенович кажуть про те, що екосистема, наприклад тих самих Осокорківських луків під загрозою, виходить проект Дениса Денисовича про те, що треба віддати землю під забудову під низькою ставкою із можливістю забудувати ПЗС. Прокоментуйте будь-ласка, що вас мотивувало Денис Денисович, і чи це ваша позиція, чи партійна позиція? Як взагалі як голова екологічної комісії, який має бути лідером цих змін робить такі проекти рішень?...

Цікаво було почути відповідь Дениса Москаля: " Пане Волков! У мене до вас теж питання. По-перше, маєчки красиві, за які гроші (звідки) надрукували? І знаємо ми про вашу діяльність в екологічній інспекції. Ви скажіть будь-ласка чи закриті кримінальні провадження після вашого там господарювання і чим ви керувались, коли вчиняли кримінальні злочини? По-перше. А по-друге, питання це не прес-конференція імені Дениса Москаля і ваше там бажання когось бачити - це ваше бажання, ви балотуйтеся наступні вибори до Київської міської ради, вигравайте, і ставайте головою екологічної комісії. А по суті питання було про що? Проект рішення абсолютно не стосується теми сьогоднішньої прес-конференції...".

Дякую організаторам прес-конференції за надану мені можливість розповісти про кричущу ситуацію в столиці України, про Екоцид та Екологічний Геноцид, а також звернутись до усіх небайдужих людей з проханням об'єднувати зусилля заради збереження природи Києва.

І як післямова... Абсолютно погоджуюсь з тезою Аннабелли Моріною про те, що "Тільки ПЕРСОНАЛЬНА відповідальність може не дати депутатам нищити наше місто, забудовувати луки та озера!!"