Хто винен, і що робити. Вічні питання. І у земному вимірі у нас не завжди на це є вірні рішення

Костянтина Богатова, члена еко-комісії київської міської ради, члена партії "Голос", депутата, обраного громадою Оболоні, виключили зі фракції.

"Голос" ніяк не звернув увагу минулоріч, коли в ТВК Голосіївського району їхня представниця, голова ТВК, додаткові кошти, які могли бути призначені на премії, списала у фонд по боротьбі (ні. не корупції) з ковідом. Звернення ініціативних членів ДВК було проігноровано Мариною Євтушенко, головою ТВК. "Голос" з цього приводу зачаївся, ніяк не повпливав, аби людям заплатили. Склалось враження, ніби покривають Марину, або вважають справу несуттєвою і не бажають втручатися.

Аж тут такі благородні. Демократичні. І справедливі. За бійку виключили товариша з фракції. А може, Богатов як раз по ділу дав...

Нагадаю, що за лихослів'я зі сцени депутат вдарив стендапера. Вважаю, це допустима реакція для справжнього воїна на лайку у культурному просторі. Костянтин Богатов пройшов Майдан, захищав народ, аби ми зараз могли на своїй землі вільно висловлюватися. І що ми робимо? Як використовуємо славетну свободу слова? Палка лайка це свобода чи свавілля? І як реагувати, коли на сцені арт-Братислави малі зухвальці звертаються матом публічно? Мат доречний у культурному просторі, з яких пір?

Розумію, що не всі виступи молодого покоління можуть подобатися старшим. Але просто дивитися, як в просторі, до відновлення якого маєш відношення, брудно лаються, важко. В нас Президент комік, як Вам з цим?

Нагадаю, "Братиславу" планували прикрити, бо вона і так була в занедбаному стані і зробити там айті-центр. Провели громадські слухання, більшістю було проголосовано за культурний центр. Богатов від початку слухань до відкриття тепер вже оновленої Арт-Братислави вів цей проект, і звісно, коли зі сцени почув похабщину відповідно відреагував, захищаючи своє культурне дітище.

Бити чи бити?

Хто винен, і що робити. Вічні питання. І у земному вимірі у нас не завжди на це є вірні рішення.

По-земному хочеться врізати, а по-божому - ти зачекаєш, і Бог через різні ситуації вріже винуватцю сам. Так діє "рука Бога".

Хоча... Якщо згадати Біблійного Ісуса, він теж розлютився, коли побачив, як у храмі торгують крамом, і перекинув стола, на якому розмістились господарчі товари.

Постскріптум. Оскільки мені вже закидують і проплачений активізм, і захист "царька" і "россказни городской сумасшедшей", хочу пояснити: цей допис не стільки про Богатова, скільки про партійні принципи. Марина Євтушенко, голова ТВК, що йшла від "Голосу" по Голосіївському району, забрала премії, які призначалася членам ДВК. Це були складні вибори, люди подовгу здавалися, взагалі ще й в умовах, коли багато хто хворів, і команди були неповні, десь на ділянках не вистачало людей... У кого секретаря чи заступника, у кого навіть головуючого. Тобто, ті, хто наважився працювати в неповних командах, взяли весь обсяг роботи на себе. А Марина Євтушенко вирішила, що людям премії не потрібні і списала їх у фонд ковіду. Там таке робилося у приміщенні ТВК в останній день, коли можна було внести правки в бухгалтерії! Приїхала поліція, і Марина, прикриваючись дитям, вибігла з ТВК.

"Голос" з приводу вкрадених грошей відмовчався. Так було зручно. Так що, невелика втрата вийти з фракції такої партії тепер.

Але, земна реакція, ще раз повторюю, не досконала. Як би ми не билися, якби не показували правду, наші дії це просто пшик без божественного втручання.

От я боролася, стукала в двері, витрачала свою енергію, коли гнівалася. Все даремно. Прийшла в баланс. І хоч преміальні не повернути, але бачу АГОНІЮ ПАРТІЇ.

... дивитись як по воді дещо пливе, сидячи на березі у медитації це принаймні красиво.

Дивіться також

Сніжна субота Волонтерство
Сніжна субота
20 лютого 2021
Відновлена пам'ять Історія