Хто захистить природу Києва від знищення?

Останнім часом з'являється все більше новин, які стосуються знищення зелених насаджень в столиці України місті Києві.

Тенденція надто загрозлива. Кияни вкрай стурбовані ситуацією і в силу своїх можливостей намагаються зробити все залежне від них заради збереження природи Києва.

Прикладом таких дій є спільнота киян у ФБ "РЛП Парк партизанської слави - в гармонії з Природою".

Ці кияни об'єднались заради залучення людей, компаній і держслужбовців до збереження Регіонального ландшафтного парку "Парк партизанської слави" як об'єкта природно-заповідного фонду України. На своїй сторінці у ФБ вони так і написали: "Ця прекрасна територія з різноманітними ландшафтами, свіжим повітрям і дружніми до людей тваринами заповідана (має бути збережена) для наших дітей, онуків і правнуків. Всі, хто шкодять цій природі, не просто порушують закони, а позбавляють тисячі людей можливості відновити здоров'я! Друзі, якщо ви помітили правопорушення в нашому Парку, будь ласка, повідомляйте про нього у Дарницьке управління поліції".

І ці небайдужі кияни не просто закликають інших до конкретних дій, вони щодня самі відслідковують ситуацію в парку, реагують на будь-які порушення, пов'язані зі збереженням природи.

Так сталось і з ситуацією щодо знищення 10 хвойних дерев родини соснових через діяльність приватного підприємства на території парку..

Неодноразові звернення киян до відповідальних київських служб, посадовців щодо упередження незаконних дій з боку власників приватної структури не дали жодного результату. Київські чиновники просто ігнорували звернення киян і продовжували мовчки спостерігати за тим, як протягом декількох місяців забудовники бетонували майданчик, на якому росли чудові сосни. Наслідком такої бездіяльності чиновників стало те, що дерева прийшлось спилити, оскільки не витримавши нестерпних умов вони всохли. Саме цікаве в цій історії те, що посадовці "не знайшли" причину всихання дерев. Хто б міг подумати? Але ФБ все пам'ятає. Тому в статті вказані посилання на дописи киян, в яких вони попереджали про незаконність дій забудовника.

До чого це і про це?

Просто для того, щоб в черговий раз показати, що природа Києва знищується через дії/бездіяльність саме чиновників/посадовців. Саме вони і є основною загрозою природі Києва.

Безумовно кияни теж завинили перед природою Києва, оскільки дозволяють так поводитись людям, які наділені владними повноваженнями.

При цьому дивує те, що пости про спиляння окремим киянином ялинки у сквері мають сотні перепостів, тисячі реакцій засудження, а на пости про системну бездіяльність київських посадовців майже немає реакцій.

Так ХТО захистить природу Києва від знищення?