Коли слід оновлювати сайт?

Якщо не брати до уваги сайти які робили лише для того що він ніби має бути, щоб сайт був лише візитівкою (при тому що на ньому немає контактів, або їх важко знайти), і інші безглузді причини створення сайту. Треба зрозуміти, що для того щоб сайт ефективно працював, а саме продавав ваші послуги та товари, був зрозумілим та корисним для клієнтів, треба постійно працювати над ним і вдосконалювати його.

Якщо цього не робити ваш сайт - це викинуті гроші, а його реклама - найбільш безглуздий вчинок у вашому житті.

Як же зрозуміти, що сайт необхідно оновити?

Сайт застарілий

Якщо сайт був розроблений більш 2-х роки тому, обов'язково слід провести його аудит, та принаймні додати нові інструменти. Чому?

Щодня з'являються нові цифрові інструменти і функціонал. Змінюються парадигми навігації, з'являються нові ідеї які значно полегшують використання інтернет продуктів для клієнта. Кожен клієнт повинен швидко знаходити необхідну йому інформацію і якщо і не завершувати сеанс покупкою товару чи послуги, то замислюватись над цим.

Низька конверсія ⠀

Перепробували різні канали просування, але все одно низька конверсія і трафік не окупається? Вірна ознака того, що юзабіліті вашого ресурсу на нулі, що найменше дизайн слід міняти.

Немає адаптивної (мобільної( версії ⠀

Зараз, коли смартфони є у всіх, 80% трафіку приходить з мобільних пристроїв. А значить адаптивна версія сайту обов'язково повинна бути. Інакше ви втрачаєте як мінімум 50% клієнтів.

Повільне завантаження сайту ⠀

Термін завантаження вашого сайту> 3 секунд? У вас проблеми! Ви втрачаєте гроші і клієнтів! Amazon втрачає кілька мільйонів доларів на добу якщо завантаження їх сайту перевищує 3сек.

Копірайт

Ніколи не потрібно розміщувати на сайті поцуплені картинки і текст. Ви псуєте свою репутацію. Не соромтесь викладати свої авторські фотографії, та писати тексти самостійно. Нативний текст "заходить" краще ніж комерційний. А власні фото мають більше життя.

Юзабіліті сайту ⠀

Сайт повинен мати зрозумілу структуру і зручну навігацію. Якщо у вас суцільний текст і немає інфографіки, то вам потрібно переробляти сайт. Клієнти не будуть витрачати час на читання.

Сайт подобається вам, а не клієнтам

Сайт розробляється не для вас, а для клієнта. Він повинен в першу чергу вирішувати його біль і проблему. Тільки тоді він буде працювати.

 

Тільки після того як ви покращите свій сайт починайте витрачати кошти на рекламу.