Корупціонер гірше русні

В перші дні Великого вторгнення найкращим союзником Україна стала російська корупція. Буквально в один день ми побачили, що "друга армія світу" це набір мародерів і маніяків, в яких замість техніки відра із гайками.

Але "відер" і мародерів було на стільки багато, що часу на їх утилізацію піде багато.

Українська корупція звісно програє в маштабах корупції російській, але намагається достойно конкурувати в окремих галузях.

Морська галузь України не просто корупційна, вона проросійська корупційна. Я вже не раз писав, про російські компанії в українських портах, але Міністерству пофігу, бо вони або сліпі, або на відкатах. І ОП туди не сильно лізе, бо Кубраков на правах "члена родини" - недоторканий.

На днях американці зібрались передати Україні 18 військових катерів. І це прекрасно, адже з'явиться хоч якась можливість контролювати гирло Дунаю. У той же час, Україна продовжує не використовувати ті спроможності, які отримали після арешту російських суден.

Завдяки нашим з вами зусиллям ДБР все ж змушені були арештувати до російських суден (8 балкерів і 2 танкери). Але потім завдяки зусиллям Заступника Міністра інфраструктури Юрія Васькова, ці судна передали в управління найбільш корупційної структури України - АМПУ. Зроблено це було з єдиною метою, щоб судна Урбанського ніхто не чіпав, а там раптом Ізмаїл буде захоплений руснею і випадково ці судна опиняться в російських флотиліях.

Я давно відстоював ідею створення Морського адміралтейства. Під час війни морем мають керувати військові, а не купі-продайчики з одесько-криворізькою пропискою. Морська адміністрація, яка діє нині, абсолютно нічим не займається. Більше того її керівник відсторонений судом від виконання своїх обов'язків.

Хтось мені зауважить, що МІУ змогла наростити перевалку зернових через дунайські порти, а я Вам зауважу, що якщо НАБУ З ДБР там нормально пошукають, то виявиться, що зерно перевалюють компанії без необхідних агентських документів, через завод Урбанського (а не порт Ізмаіл), ну і за кожну тонну вимагається відкат. Злі язики говорять, що там кум Васькова вибиває по 10$ за тонну.

Тож якщо хочете захистити морську галузь України, то віддайте її військовим. У тих хоча б вистачить мізків не брати відкати в росіян, ну а конфісковані танкери використовувати за призначенням, а не маринувати в портах.

Україна або піде шляхом тотальної мілітаризації суспільного і державницького життя, або Перемога від нас буде віддалятись прямо пропорційно тій кількості бабла, які покладуть в кармани ЗЕкорупціонери.