Криза - час особливої активності шахраїв

Війна, економічна криза або пандемія - той час, коли люди не тільки гуртуються, стають значно відкритіші, і що найтрагічніше все більше починають чекати дива.

Це певна захисна реакція організму, який піклуючись про наш нервовий стан та адекватність дозволяю нам намалювати фантазійний дивний світ, вірячи в який ми не помічаємо пекла яке палає навколо.

Але щира віра в диво робить нас добрішими, довірливішими, і як наслідок ми стаємо легкою здобиччю для шахраїв яке саме в цей час розгортають свої "Чарівні крамнички" або "Фінансові піраміди".

Першою такою "чарівною" пірамідою була славетна компанія "МММ". 

Вона виникла в дуже скрутні для людей часи і подарувала людям те, що вони хотіли - "віру в диво" за рахунок їх інколи останніх грошей.

Після "МММ" була ще купа "пірамід" і я не впевнений, що є в Україні людина, родина якої не стала їх жертвою.

Але повернемось у сучасність.

Сьогодні через пандемію багато хто втратив роботу і в пошуках дива люди як метелики на світло летять в обійми шахраїв!

"B2B Jewelry"

Так у серпні 2020 року Служба безпеки України заблокувала діяльність шахрайської організації B2B Jewelry. Її жертвами стали 600 тис. громадян, які вклали в піраміду $250 млн.

Фінансова піраміда "B2B Jewelry" за покупку ювелірних виробів обіцяє поступово повернути більше 104% вартості (тіпа кешбек), і нікого не турбує, що клієнти купляють срібло за ціною вище за золото! 

Окрім ювелірних виробів, B2B Jewelry також пропонує придбати сертифікат, «забезпечений» золотом чи сріблом, який має вищу дохідність — 260−416 % на рік.

З невідомих (але зрозумілих) причин "B2B Jewelry" і далі працює та збирає гроші людей.

Miya Holdings

22 березня 2021 року кіберполіція спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції України повідомила про припинення діяльності крупної фінансової піраміди, через яку вкрали 150 млн грн. Кількість вкладників перевищила 55 000 осіб.

Компанія Miya Holdings почала працювати в серпні 2020 року. Як зазначено на сайті, її завданням є відкриття мережі магазинів електроніки та побутової техніки з кешбеком від 50 до 180% річних. Відзначається, що для його покриття Miya Holdings планує розширювати офлайн-бізнес. Клієнти нібито можуть купувати товари та послуги компанії за токени - «інноваційний віртуальний актив Miya», в які перетворюють кошти учасників інвестиційної партнерської програми компанії.

Попри те, що організатори заявили про можливість конвертувати нібито зароблені токени Miya в криптовалюта - по факту цей механізм не працював. При цьому, вартість самої криптовалюти виявилася в сто разів меншим, ніж заявляли у компанії.

SkyFinCapital 

Останній учасник нашого хітпараду пірамід має російське походження, але схема за якою він працював занадто цікава, і знову шахраї використовували як приманку криптовалюту, і... дуже відомий і поважний світовий бренд.

Махінатори з Маршаллових островів вирішили не ходити далеко і запропонували вкластися в акції Газпрому!

Нафтогазовий гігант під назвою "Газпром", вочевидь, викликає у громадян бажання до тремтіння в колінках довірити йому свої фінанси.

Саме на цьому і був побудований бізнес шахраїв, які за безцінь продавали акції "Газпрому", акції які давали можливість їх господарям просто неймовірно збагатитися.

Як і завжди головною мішенню махінаторів стали пенсіонери і люди з низькою фінансовою грамотністю.

Схема шахраїв проста і надійна:

  • реклама шаленого везіння - можливості вкластися в акції "Газпрому"
  • прийом заявки
  • дзвінок з пропозицією встановити необхідне програмне забезпечення
  • отримання даних карти
  • переказ коштів на "брокерські рахунки"
  • і.... в якості завершального акорду - неможливість ці кошти вивести назад.

Компанія "SkyFinCapital" зареєстрована в офшорі на Маршаллових островах, а тому знайти її пенсіонерам буде не можливо.

Тому...

Раджу вам запам'ятати раз і на завжди.

Вкластися в бізнес, акції, проект з дохідністю в 12-20% річних це реально круто.

Значно більше грошей приносять лише торгівля зброєю або наркотиками.

Акції збройних та нарко синдикатів поки ще продаються на українському ринку. Але законодавча ініціатива з такою пропозицією звичайно може зявитися.

Тому, поки ВРУ ще не легалізувала ці високоліквідні бізнеси, побережіть нерви та вкладайте гроші у валюту. Це єдиний стабільний актив в нашій країні.

Дивіться також