Київ звариться в окропі або його втоплять у каналізації.

Важко переоцінити ту шкоду, яку завдала за 7 років місту адміністрація під управлінням Віталія Кличка. Те несамовите завзяття з яким Кличко знищує Київ, вже давно перевищило всі разом узяті досягнення всіх попередніх "управителів міста" разом узятих і напевно дозволяє йому замахнутися на звання "нового Батия".

Я навіть просто не згадуватиму про "злобудови", за кількістю яких Київ обігнав навіть Москву. Я просто вкажу на три проблеми, які за Кличка набули масштабів катастрофи: затори на дорогах, каналізація та система центрального опалення.

Чому так сталося? тому що Київ став заручником жадібності корупціонерів. 

Річ у тому, що всі ці три проблеми - це величезних розмірів корупційні годівниці, що генерують стабільний грошовий потік головним акціонерам країни, а тому завдання "мера всіх киян" входить не вирішувати їх, а робити їх масштаби настільки максимальними, наскільки це взагалі можливо!

Затори 

Якщо говорити про проблему доріг, а йдеться не про ями, а про пробки та паркування, то вирішувати її в Києві ніколи ніхто і не збирався.

Як ніхто не збирався зрозуміти її причини.

А причини тут є банальними.

Київ - це військове місто, і дороги в ньому були так влаштовані, щоб максимально утримати армію противника.

І ця тактика працює!

Подивіться як легко місто перетворюється на тотальну пробку.

Як це можна вирішити? Однозначно не евакуаторами, і не космічними тарифами за паркування. Потрібно розширювати дороги, знищувати звуження, будувати об'їзні шляхи та перехоплюючі паркінги.

Чи розуміють це в мерії? - Так.

Чи збираються шукати реальні шляхи вирішення? - Ні.

Це вигідно киянам, і не вигідно тим, хто їх відверто грабує.

Каналізація

Як казав один мій добрий знайомий: "Київ стоїть на "гамнобомбі", яка обов'язково вибухне у найнесподіваніший момент".

Це правда.

Продаючи девелоперам право на будівництво, наша дорога адміністрація просто не помічає такого маленького факту, що жодних технічних умов на будівництво нових будинків у них немає.

Не помічає, і в результаті девелопери нові мікрорайони підключають до каналізації, яка не була пристосована до такого обсягу нечистот.

Наслідком збільшеного в десятки разів тиску на зношену систему будуть численні аварії, які просто ще поки не стали масовим явищем.

Система центрального опалення

В умовах планової економіки та соціалізму система центрального магістрального опалення була вкрай виправдана через дешеві або навіть можна сказати безкоштовні енергоносії. Відсутність витрат на енергоносії цілком і повністю компенсувала малоефективність або точніше сказати збитковість системи.

Сьогодні вартість енергоносіїв подорожчала до космічних вершин, а сама система перебуває у зношеному, ветхому та ремонтопридатному стані. Але це не зупиняє чиновників.

Чому?

Тому що вони можуть і здатні змусити киян платити за грабіжницькими тарифами за те тепло, якого за фактом немає!

Мало того, відмовитися від комунального рабства і можливості щось немає. У киян немає можливості відмовитись від системи центрального опалення в індивідуальному порядку!

Водночас самі корупціонери не збираються і близько шукати причини полегшити життя жителів міста.

  • Ремонт, а повна заміна системи обіцяє мільярдні прибутки.
  • Експлуатація системи - це стабільна можливість красти на закупівлі енергоносіїв та експлуатаційних витратах.

У той час як переведення кожного окремого будинку чи квартири на самозабезпечення – це можливість зменшити чек на опалення у 2, а то й 3 рази!

Але кому це треба?

Хто з корупціонерів у владі різатиме курку, що несе золоті яйця?

А тому, ми всі разом спостерігатимемо як Київ потоне в окропі та помиях, у той час, як наші правителі спокійно відбудуть у будинок рідний в Австрії чи іншій тихій гавані, де не без задоволення витратить накрадене...

Дивіться також