Кияни і Поліція. 5 років налагодження взаємодії

Частина І

20 січня 2017 року відбулась Зустріч з керівництвом Дарницької поліції дарничан, які захищають Озеро Качине і яких зараз переслідує забудовник у судах, які захищають від знищення Озеро Лебединое, Рынок радио-строительный, Ревуцкого, 40. Кіевъ та інших дарничан.

Під час зустрічі дарничани передали поліції документи, які свідчать про порушення з боку забудовників та посадових осіб. Співробітники поліції, у свою чергу, поінформували дарничан про хід розслідування. Досягнута домовленість щодо тісної взаємодії з питань забезпечення правопорядку в Дарницькому районі м.Києва. Як би така співпраця була у квітні 2016 року, побиття мирних громадян 19-20 квітня 2016 року не відбулось, забудовник би не переслідував у судах захисників озера.

Просимо усіх киян проголосувати за Екопарк Озеро Качине Качине" https://gb.kievcity.gov.ua/projects/show/99 . Нам вкрай потрібна ваша підтримка! Перемога цього проекту - це шлях до нашої перемоги у суді! Не дамо шанс забудовнику залякати судовим переслідуванням захисників природи Києва!

Частина ІІ 

Весь час захисту озера Качине, починаючи з 2016 року наша громадська організація "Озеро Качине" намагалась і намагається наразі співпрацювати з правоохронними органами, оскільки ми чітко розуміємо, що без взаємодії, без підтримки досягти успіху не можливо.

Тому ми постійно організовуємо зустрічі з керівниками, працівниками, зокрема поліції, задля того, щоб справа захисту озера Качине просувалась вперед.

Є багато помилок в нашій діяльності, є успіхі, недоліки, але ми завжди діяли і надалі будемо діяти у правовому полі. 

Прикладом є наша чергова зустріч, яка відбулась у 2017 році саме в цей день. Ця подія була офіційною, ми домовились з керівництвом Дарницької поліції про неї заздалегідь. а також про формат проведення такої зустрічі.

Тому сьогодні просто викладемо матеріали, як це відбувалось у 2017 році. Щиро сподіваємось. що вам стане в нагоді наш досвід. Були б вдячні за ваші коменти, пропозиції, за ваш досвід в напрямку налагодження взаємодії з поліцією.

Зустріч з керівництвом Дарницької поліції була спрямована на на встановлення конструктивної співпраці.

Дарничани відкрито заявили про переслідування у судах, про скидання забудовником будівельного сміття у природну водойму, про наявність доказів забруднення навколишнього середовища, про фальшування документів посадовими особами. Були представлені документи, які підтверджують, що Озеро Качине є природною водоймою.

Дарничани висловили стурбованість таким тривалим терміном розслідування виявлених порушень чинного законодавства про захист навколишнього середовища, що негативно впливає на родини захисників природи.

Частина ІІІ

Зустріч з керівництвом Дарницької поліції - це перший крок у відновленні довіри до нової поліції.

Дарничани показали наскільки вони рішуче налаштовані захищати природу Києва, свої конституційні права і свободи. В той же час під час зустрічі постійно наголошувалось на готовності дарничан до реальної підтримки нової поліції у справі наведення правопорядку в Дарницькому районі, у викритті злочинців, правопорушників, у правовій оцінці фактів злочинів. Дарничанам було важливо дізнатись про проблематику нової поліції, про те, чим громада може допомогти поліції заради забезпечення правопорядку у столиці. Лише тісна взаємодія дарничан з поліцією дозволить зупинити зловживання службовим становищем посадовими особами.

Частина ІV

Зустріч з керівництвом Дарницької поліції - це приклад того, якими мають бути взаємовідносини між новою поліцією та громадою.

Не треба вдома скиглити на те, що "ВСЕ ПРОПАЛО"! Треба вставати з дивана і ДІЯТИ! Згідно наявних даних, кількість жителів Києва, станом на 1 січня 2015, становила близько 3 млн. (майже 7% населення України). Якщо б кожний з нас - киян почав ДІЯТИ, напевно ми вже були на 1-му місті в світі по рівню життя, в Києві забудовники б НЕ ПЕРЕСЛІДУВАЛИ киян, які захищають природу, не знищували б історичні пам'ятки, чиновники б слугували народу, а не народ чиновникам. е-декларанти давно б почали вкладати свої декларації у РОЗВИТОК КРАЇНИ, а не особисте збагачення! Кияни, прокидайтесь! Справжня ВЛАДА - ЦЕ МИ З ВАМИ!