Мені і нам мільйони киян довірили мандати

Денис Москаль у своєму першому публічному коментарі щодо заяви більше 30 екологічних громадських організацій про висловлення йому недовіри і висунення вимоги щодо його відставки з поста голови екокомісії Київради назвав усі ці організації та "людей, які за ними стоять" дослівно "все це з одної сім'ї". 

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики розмістила на своїй сторінці у мережі ФБ запис онлайн трансляції чергового засідання Постійної комісії з питань екологічної політики. від 14.09.2021

Варто подивитись цю трансляцію хоча б з 13:39 до 14:32, оскільки голова комісії Денис Москаль вперше прокоментував заяву більше 30 екологічних громадських організацій з вимогою про його відставку з посади голови комісії.

Сергій Куценко, голова ГО Озеро Качине: "Пане Денисе! Я дуже вас прошу прокоментувати, щоб Екоспільнота Києва дізналась про вашу реакцію на офіційне звернення від 4 вересня, коли більше 30 громадських організацій відомих екологічних підписали листа на ім'я Кличка про недовіру до вас, як до голови екокомісії і попросили Кличка, щоб він зняв вас з цієї посади. Дякую."

Денис Москаль, голова екокомісії: "Це не стосується порядку денного абсолютно але прокоментувати я готовий. Мені і нам мільйони киян довірили мандати, тому можуть бути різні думки в певних громадських організацій і людей, які за ними стоять, а все це з одної сім'ї, усі ці громадські організації. Але це не стосується порядку денного."

Нагадаю про зміст заяви Екоспільноти Києва, проект якої Сергій Волков 4 вересня цього року розмістив на своїй сторінці і запросив громадські організації приєднуватись до заяви : 

"Важливо, бо нам тут жити!

Дякую за відповіді в опитуванні щодо екологічної комісії, екологічна спільнота Києва вирішила :

1. Направити відкритого листа Кличко - мер і нагадати про політичну відповідальність за збереження довкілля та сталий розвиток міста.

2. Провести пару сигнальних акцій протесту під КМР, якщо нас не почують

3.Перейти до інших інструментів.

Долучайтесь!

Вчора громадські екологічні організації міста Києва звернулись до Кличко - мер з вимогою накласти вето на Рішення Київради «Про внесення змін до Переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради... ", прийняте на останній сесії 31 серпня.

Ми виказали НЕДОВІРУ Денис Москаль, голові Постійної комісії Київради з питань екологічної політики. Вважаємо, що його зв'язки із забудовником ТОВ" Столиця - груп" та явне лобіювання комерційних інтересів свідчать про порушенням вимог ст. 8 Рішення Київради № 579/579 від 7 липня 2016 року «Про Регламент Київської міської ради», а також п.1-3 ст. 8, ст.18, п.3 ст.37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Ми пам'ятаємо та бачимо все. Як Москаль віддав Осокорківські луки під забудову, як разом із своєю фракцією злив Вирлицю, як мухлював із Совськими ставками, як позирає на Китаєво та Голосієво...

Пане мер! Ми не хочемо ще 4 роки воювати із головою екологічної комісії. Ми бажаємо мати в особі голови цієї комісії СПРАВЖНЬОГО ЕКОЛОГА.

Тому ми вимагаємо у Київського міського голови, користуючись ч. 1 ст. 44 Регламенту Київської міської ради, зупинити вказане рішення Київради та внести в нього зміни, призначивши нового голову Постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

Крім того, ми вимагаємо залишити у складі Постійної комісії Київради з питань екологічної політики позафракційного депутата Київради Константин Богатов , якого без його згоди виключили зі складу комісії! Костянтин є нашім представником у складі екологічної комісії, має діючі екологічні проекти, довіру екологічної спільноти. Більш того, саме Костянтин на початку року по-суті сформував 90% Плану роботи екологічної комісії на 2021 рік. Костянтин Богатов принципово бореться за природу, без нього в ній не буде діючої проекологічної опозиції, і забудовницьке лобі Москаля знищить Київ.

На прийняття вірного рішення у Віталій Кличко є ще понеділок та вівторок. Допоможемо йому, друзі!!!

Звернення підписали:

1. ГО "Офіс Довкілля" (Фірсов Єгор)

2. ГО "Центр розвитку міст" (Гриценко Олексій)

3. ГО "Єдина Планета"(Вишебаба Павло)

4. ГО "Друге Життя" (Волков Сергій)

5. ГО "Микільська слобідка" (Медведенко Олена)

6. ГО "Аномалія" (Девід Пластер)

7. ГО "Зелена Генерація" (Коваль Саша)

8. ГО "спілка порятунку Голосіїва" (Корольонок Світлана, Михалко Михайло Юхимович)

9. ГО "Екозагін" (Погребіський Михайло)

10. ГО "Екопарк Осокорки" (Стравинський Максим)

11. Екопарк "Вирлиця" (Гмирянська Настя)

12. Екопарк "Совські ставки" (Яніцький Андрій)

13. ГО "Старовікові дуби" (Малько Інга)

14. ГО ГР "ПОЧАЙНА" (Моріна Анабела)

15. ініціатива ур. "Горбачиха" (Фатєєва Олена)

16. ГО "За Себе" (Злобіна Людмила)

17. ГО "Насіннєва скарбниця" (Ситник Тетяна)

18. ГО "Озеро Качине" (Куценко Сергій)

19. ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" (Соловйова Марина)

20. ГО "Парки Дарниці" (Кот Олексій)

21. ГО Планета Водогін ( Винокурцева Ольга)

22. ініціативна група Святошинського району (Антощук Марина)

23. рух "Гонор" (Філімонов Сергій)

24. ГО "Київська Пуща" (Тігунов Петро)

25. ГО "Центр моніторингу влади" (Піонтковський Констянтин)

26. Ініціатива “Совські Ставки без забудови” (Сирота Вікторія)

27. ГО ’’Парки Дарниці’’

28. Тетяна Жибер, доцент кафедри фінансів КНЕУ імені Вадима Гетьмана

29. Ігор Луценко, народний депутат 8 скликання

 

Список оновлюється ...

#ГЕТЬМОСКАЛЯ #ЕКОКОМІСІЯ

Підписуйте Повний текст звернення в першому коменті, робіть свої дописи з хештегом #ГЕТЬМОСКАЛЯ Дуже дякую за позицію і віру в збереження довкілля, підпис, комент, репост!"

Eugene Loyuk, дякую за фото з засідання екокомісії 14.09.2021.