До великого вторгнення я із впертістю, яка можливо заслуговувала кращого застосування пояснював, що поки морська галузь в руках полусєпарів, то добра не буде. Адже не можна давати працювати в стратегічних галузях людям, які бабло та своїх господарів-олігархів ставлять вище за державу.

Ми всі були свідками, як Міністерство інфраструктури разом з окремими співробітниками СБУ хотіли відпускати російські сухогрузи з танкерами з наших акваторій. І тільки кіпіш в соцмережах змусив ДБР побачити і арештувати ті судна.

Але ми всі попереджали, що це буде, ще до великого вторгнення, адже ну не може Юра Васьков, якого призначили за квотою Ахметова і за активрої підтримки всіх судновласників-сєпарів Одеси (Баранський та Іванов) захищати інтереси України.

Хоча якщо чесно, це великий програш України, що Васьков на неї не працює, адже мізки там дійсно є. Зрозумівши, що тільки дурень своїми руками жар гребе він поставив в Морську Адміністрацію безвільного Кіндратіва, причому призначали останього з порушенням процедур, щоб було простіше звільнити і перепродати посаду.

Зверну увагу, що Кіндратив втратив тепле місце в Морській адміністрації, адже 25 травня набуло чинності рішення Окружного адміністративного суду Києва від 16 лютого 2022 року про визнання незаконним рішення Комісії з питань вищого корпусу держслужби щодо результатів конкурсу на посаду Голови Державної служби морського та річкового транспорту України від 1 липня 2021 року. Даним рішенням Віталія Кіндратива було оголошено переможцем конкурсу (пункти 7-10 протоколу засідання Комісії від 1 липня 2021 р. №22/2021). Також суд скасував і розпорядження Кабінету міністрів від 4 серпня 2021 р. №881-р про призначення Віталія Кіндратива головою МорАда.

Слід зазначити, що за недовге керівництво службою Віталій Кіндратив відзначився низкою скандалів. Буквально відразу ж після приходу в МорАда він розпустив громадську раду при Державній службі морського та річкового транспорту. В результаті члени громадської ради звинуватили Кондратива у корупції та вимагали його відставки. (https://www.dsnews.ua/.../glavu-morskoy-administracii.../amp)

Також Кіндратив примудрився нарахувати собі 600% надбавку до зарплати за інтенсивність праці, чим привернув увагу громадськості до своєї персони. (https://focus.ua/.../504458-glava-morskoy-administracii... )

Також за часів керівництва галузю, Юра Васьков руками Кіндратіва призначив:

- першим заступником директора ДП «Держгідрографія» Андрія Анімісова. Анісімов до морської галузі неодного стосунку. а його брат Анісімова, Іван – перший заступник міністра палива та енергетики у сепаратистській «ДНР» (https://www.facebook.com/RidneMisto/posts/3301855273213465/).

- першим заступником Мораду Толю Іванкевича (член "ОПЗЖ", вірний паж фінансиста "партії Шарія" Баранського)

Тягнув на посаду в Морадміністрацію Ваню Ніякого (резидент РФ, така собі шістка проросійського судновласника Іванова "Трансшип").

Але як не дивно звільнення Кіндратіва також грає на руку Васькову, адже тепер він може скинути чергову засрану ширму і продати місце нової ширми іншому бажаючому. Тож всюди профіт

Дивіться також