Хто швидше допоможе змінити столицю: Дарниця Live чи Телеканал Kyiv Live?

Дарниця Live, Телеканал Kyiv Live, чудово, що ви з'явились в інформпросторі столиці. У вас однакові цілі - допомагати киянам змінювати столицю.

Дарниця Live, на сьогоднішній день тебе вподобали 10 015 осіб, 17 100 людей стежать за твоїми новинами, сюжетами. Ти відкритий, завжди на зв'язку, твій телефон 063 590 7481 знає багато дарничан, ти завжди реагуєш на їх дзвінки, прохання, пропозиції. Бо ти, Дарниця Live - справжній громадський новинний канал, який розповідає про життя Дарницького району. Hot News. І незважаючи на те, що тобі трішки більше одного року, тебе вже полюбили і поважають дарничани.

Телеканал Kyiv Live, ти з'явився в інформпросторі не так давно, але одразу голосно заявив про себе, що є – "єдиним телеканалом про Київ", хоча ти дуже добре знаєш що це не так і знаєш чому. На сьогоднішній день 4 425 осіб вподобали тебе і 5 452 людини стежать за тобою. Ти створив Оперативний штаб каналу, написав телефони, за якими кияни можуть звертатись до нього 098 305 0044, 0 800 305 044, у тебе шикарна студія, фінансування, суперовські талановиті ведучі і взагалі талановитий колектив. У себе на сторінці ти написав: "KYIV.LIVE – це єдиний телеканал про столицю. Ми про важливе і кумедне, про серйозне і приємне, про поразки і перемоги, про лівий берег і про правий. KYIV.LIVE – це кожен з нас: журналіст, водій автобуса, депутат, продавчиня газет, менеджер, таксист, бізнесмен, офіціантка і всі-всі-всі. Ми різні, проте у нас є дещо спільне – бажання змінити Київ." 

Але мені здається, що наразі більш швидко просувається Дарниця, аніж Кyiv. Можливо помиляюсь.

У мене особистий досвід співпраці з обома каналами. Що стосується Дарниці - на усі мої звернення, пропозиції була і є завжди миттєва реакція.

Що стосується Кyiv, уви поки не склалась взаємодія. Напевно просто тебе не цікавлять теми самоврядування, захисту природи, а можливо взагалі моя думка.

Ну дивись. 23 жовтня 2020 року я написав тобі у приватному повідомленні: " Шановний Телеканал Kyiv Live! Маю до вас пропозицію і прохання - підняти питання "Самоврядування в м.Києві. "Вибори приходять і уходять, а кияни всі ці роки залишаються позбавленими права на реальне самоврядування. Столиця, в який на сьогоднішній день мешкає близько 20% населення України, замість того, щоб показувати приклад - пасе задніх. Невже "імітація самоврядування", це все на що ми здатні? Потенціал Києва, киян Величезний! Він безглуздо розпорошується на всіляки "забаганки" окремих чергових "смотрящих" та їх обслуги. Чи можна це змінити? Безперечно ТАК!"

Ти відповів: "Дякуємо за звернення! Наші журналісти обов‘язково розглянуть заявку. Якщо ми зможемо бути корисні, то зв‘яжемося з вами."

23 лютого 2021 року у студії програми «Люди великого міста», в гостях у Юлії Литвиненко була Світлана Крюкова Svetlana Kryukova-  українська журналістка,  Перший заступник головного редактора інтернет-ЗМІ Страна.ua.

Був час і я подивився програму, тим більше, що дуже цікаві учасники, і телеканал завжди пропонує долучатись до дискусії.

Що можу сказати. Програма вийшла дійсно чудова. Тема важлива. Приємно було бачити впродовж усієї програми надписи на телеекрані: "УВАГА! Термінове звернення до телеглядачів KYIV LIVE. Ви класні! Дякуємо, що дивитесь нас! Маєте для нас цікаву інформацію? Хочете з нами співпрацювати? Пишить нам. Давайте змінювати Київ разом! Розповідайте нам цікаві історії про столицю, проблеми, пропонуйте рішення - ми вас обов'язково вислухаємо! Наші телефони..." " У вас є питання до Світлани Крюкової? Телефонуйте!"

Ось я і спробував зателефонувати.

Нажаль, ніхто мене не вислухав. В той день у приваті я написав тобі о 18:53 :" Вже півгодини телефоную на ваше запрошення, ніхто навіть слухалку не бере. Навіщо цей цирк?". 

 

Дякую, що одразу відповів стандартною і до болі знайомою фразою: "Дякуємо за звернення! Наші журналісти обов‘язково розглянуть заявку. Якщо ми зможемо бути корисні, то зв‘яжемося з вами."

 

Я продовжував чекати дзвінка, сам телефонував, щоб задати питання, навіть надіслав тобі в приват скрини. Потім написав тобі: " Кияни вам реаллі потрібні?"

О 21:17 ти мені відповів: " Добрий вечір! У ефір у програму "Люди великого міста" щодня телефонують багато людей. Утворюється черга. На жаль, ми не можемо відповісти всім одночасно. Але намагаємося почути кожного." До речі, в той день у вас дійсно був "шквал" дзвінків у студію. Я нарахував аж ОДИН!) Зателефонувала киянка Вікторія, якщо не помиляюсь.

 24 лютого о 09:02 я написав тобі "Напишу про вас статтю! Цікавий вчора поставив експеримент) Результатами задоволений!)"

І ось сьогодні вже 27 лютого, я вирішив таки написати статтю, оскільки звик виконувати свої обіцянки....

Навіщо пишу? Да сам точно і не знаю... Просто хочеться людяності у відносинах, комунікації, взаємоповаги. 

Тому бажаю тобі успіху і сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю заради змін в Києві!

Я готовий! А ти, Телеканал Kyiv Live?

До речі, друзі! А яка у вас співпраця з цими каналами? Хто на вашу думку краще допомагає вам вирішувати ваші проблеми?