...Ми змушені будемо реагувати...

"29 жовтня у прес-центрі Українського кризового медіа-центру відбулася персконференція на тему “Вбивство активіста “Правого сектора” в Сумах: Подробиці”.

Брифінг був присвячений вбивству Олександра Іваніни в ніч на 28 жовтня та реакції на цю подію “Правого сектору”.

Андрій Тарасенко, голова політичної партії “Правий сектор”, наголосив, що вважає загибель однопартійця політичним вбивством, а не “битовухою”. За словами Тарасенка, в Сумах працював професійний кілер, тож питання політичних замовних вбивств в Україні знову стає актуальним. “Криміналітет зрощується з правоохоронними органами та місцевою владою. Ми вимагаємо звіту влади перед політикумом та громадськістю про цю справу – розслідування має бути справою честі для Президента України. Ми вимагаємо його особистого контролю над цим”, – заявив Тарасенко. За словами провідника “Правого сектору”, в Сумській області “безкарно діє організована злочинність, пов’язана з агентурою ФСБ”. Олександру Іванині неодноразово погрожували, ці факти ігнорувалися правоохоронцями.

Сергій Супрун, командир 20-ї резервної сотні ДУК ПС (м. Суми), вказав, що регіон вважається негласною вотчиною народного депутата Андрія Деркача, що перебуває під санкціями США. На думку Супруна, замовниками вбивства виступив пов’язаний з контрабандою криміналітет Сумщини. А оскільки, вважає однопартієць загиблого, контрабанда через російський кордон неможлива без потурання ФСБ РФ, можна напевне говорити про “російський слід” у вбивстві Іванини.

У пресконференції також брав участь Олександр Кукса, керівник Сумського обласної організації політичної партії “Правий сектор”, який відзначив людські та політичні якості загиблого і його внесок у життя Сумщини та України."

Одразу після брифінгу ми спитали Андрія Тарасенка про те, в який термін Правий Сектор очікує реальної реакції на заяву про вбивство однопартійця. 

І ось що відповів Андрій Тарасенко голова політичної партії Правий Сектор: " Тут не йдеться про ультиматум якийсь часовий...  Ми вже давним давно не займаємось тією політичною "школярщиною", коли там "даємо три дні. а через три дні ми прийдемо... і будемо палити шини...Це дитячество. Йдеться не про це... Йдеться про те, щоб показувались результати. В кожній з тих вимог, які були написані до різних силових структур, є пункт, де йдеться про те, що вони мають звітувати. Звітувати відкрито, публічно перед нами, перед громадськістю, перед Україною, перед українцями. І відповідно кожен цей звіт мусить бути ближчим часом: за цей період часу ми зробили те-то...і результати такі то... Якщо не буде відбуватись найближчими днями усіх цих речей, то відповідно ми змушені будемо реагувати..." 

Минуло декілька днів....

На ФБ сторінці ПРАВИЙ СЕКТОР / Київ додав подію "Зупинити повзучу окупацію" 

В анонсі акції зазначено:

"Замовне вбивство активіста «Правого сектору» у Сумах - є результатом злиття криміналітету з правоохоронними органами та місцевою владою. Це явище є масштабним, і загрожує не лише ближнім регіонам, але й стабільності та територіальній цілісності усієї держави. Після Майдану та втрати позицій у 2014 році, сьогодні вони знову відчувають себе господарями на нашій землі. Їхнім завдання є підготовка до заколоту на непідконтрольних центральній владі територіях. Наступним після Сум може стати Дніпро. Не менша загроза є в Одесі, Харкові та інших прикордонних регіонах.

Регіональні бюджети, виділені на потреби міст та областей, розпилюються для створення приватних армій мерів, фінансування криміналітету, на хабарі для медіа індустрії та залякування активних громадян України.

4 листопада ми прийдемо під стіни Офісу Президента України, щоб оголосити наші вимоги Володимиру Зеленському:

1. Розслідування вбивства у Сумах. Вимагаємо публічний звіт щодо пошуку винних у вбивстві Олександра Іваніни.
2. Виявлення агентів впливу Росії на місцях. Вимагаємо доручити РНБО та правоохоронним органам розслідувати зв’язки криміналу та російської агентури з представниками місцевої влади, які були оприлюднені західними та українськими журналістами-розслідувачами. Відсторонити на час слідства підозрюваних від посад. Ввести персональні санкції у випадку підтвердження таких зв‘язків.
3. Очищення найближчого оточення. Вимагаємо з’ясувати, хто і чому у найближчому середовищі президента Зеленського «спускає на гальма» відкриті кримінальні провадження щодо корупції у прифронтових та прикордонних регіонах.

Ми не допустимо повторення подій 2014 року, коли окупація України почалася з колаборації Донеччини, Луганщини та Криму.

Покарання за вбивство у Сумах, відновлення повного державного контролю над Дніпром, Одесою, Харковом - це єдина вакцина проти вірусу сепаратизму та знищення України.

Якщо цього не зробить центральна влада, тоді це знову доведеться робити нам."

Відповідь за правоохоронними органами...