Не бійтесь шукати і створювати ІНАКШЕ. Це захоплює!

11-12 листопада в Києві відбувся форум/воркшоп "Золоті ворота. Район сучасної культури".

Учасники форуму обговорили розвиток району сучасної культури навколо Золотих воріт та спробували спланувати чітку візію для запуску майбутнього брендового кварталу Києва.

У рамках форуму виступили з лекціями провідні спеціалісти в області урбаністики, мистецтва, культури, представники влади і громадських організацій, діяльність яких пов’язана з культурним розвитком столиці. 

 Серед спікерів:

• Яна Барінова, директорка Департаменту культури КМДА та співорганізаторка форуму.
• Марк Вілкінс, один з ініціаторів форуму, режисер і культурний активіст вулиці Рейтарської.
• Євгенія Кулеба, депутатка Київради, засновниця ГО «Місто сад», одна із співорганізаторок заходу.
• Ольга Балашова, співорганізаторка форуму голова правління ГО Музей сучасного мистецтва
• доктор Анна Маразуела Кім, Лондон, Центр креативного мистецтва, культури та взаємодії, Futurecity, лабораторія процвітаючих міст;
• доктор Джеймс Дозер, Лондон. Консультативна рада, журнал Cultural Trends, колишній дослідник Arts Council England Co-Authors, Governance Models of Cultural Districts, Global Cultural Districts Network;
• Лутц Лейхзенрінг, Берлін. Засновник The Creative Footprint & речник Берлінського клубу.
• Олег Гаряга, голова Шевченківської РДА.
• Мапа Реновації — громадська організація, команда якої займається дослідженням та адвокацією закинутої архітектурної спадщини Києва з метою її збереження.

Форум реалізований за підтримки Департаменту культури КМДА в межах реалізації програми Київ Мистецький. Співорганізаторами заходу стали режисер та фільммейкер художнього, документального кіно та реклами, співвласник галереї The Naked room, автор проєктів у нерухомості The Riverbird’s Nest та Reitarska Circle Марк Вілкінс, директорка Департаменту культури КМДА, Яна Барінова, депутатка Київської міської ради, засновниця та керівниця ГО “Місто-сад” Євгенія Кулеба, а також ГО "Музей сучасного мистецтва", Олег Гаряга, голова Шевченківської РДА, та представники ГО "Золоті Ворота", інкубатор місць PlaceR.

 Ще одним співорганізатором події стала програма House of Europe, яка профінансувала участь у форумі/воркшопі для спікерів з ЄС та Великобританії.

Чому стільки уваги особисто я приділив цьому форуму? Чому використав словосполучення "Сoloboration Culture Forum "Golden Gate"?

Друзі! Я просто шукаю будь-які нові ініціативи, спрямовані на поєднання зусиль заради досягнення спільної мети.

"Не бійтесь шукати і створювати ІНАКШЕ. Це захоплює!" - це єдине, що можу додати. У нас багато завдань, і вирішити їх можливо лише і виключно через створення сучасної культури колаборації, культури співпраці, яка необхідна тоді, коли люди мають спільну мету, і їм потрібно досягти згоди та домовитися, але для цього треба разом повчитися, обмінятися досвідом або даними. 

І я дуже сподіваюсь, що цей форум дасть імпульс розвитку через культуру спільтворення!

Дякую організаторам, дякую учасникам! Натхнення і нових звершень!