НІ договорнякам поліції зі злочинцями

Сьогодні провели анонсований мітинг протесту проти бездіяльності Голосіївського управління поліції, яке ну явно кришує дерибан земель державної власності Національної академії наук.

Корумповані чиновники Національної Академії Наук України, за незаконними угодами, укладеними без конкурсів і на вкрай невигідних для держави умовах – роздали під комерційну забудову десятки гектарів землі, у заповітній Феофанії. Чи не найціннішої землі в Києві – вулиці Метрологічна, Заболотного, Лебедєва. Це знаменитий "Горіховий сад" площею майже 8 гектарів, по вулиці Заболотного. Це територія унікальної гідрологічної станції, за адресою Метрологічна, 7, на якій досліджувався стан підземних вод столиці і ще - біля ТРИДЦЯТИ ДІЛЯНОК

Для цього вони за сфальсифікованими документами, в невстановленому законом порядку, міняють цільове призначення землі із земель наукового, сільськогосподарського чи рекреаційного призначення на землі житлової забудови.

У провадженні слідчого відділу Голосіївського УП ГУ Національної поліції у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження №12020100010001227 від 13.02.2020, щодо розслідування злочині чиновників НАН і забудовників.

Слід зазначити, що спочатку слідство йшло досить активно – обшуки, арешти, тощо, але в якийсь момент Голосіївську поліцію начебто підмінили – вона впала у повну апатію у розслідуванні цієї справи і не реагує на продовження забудовником робіт, попри накладений судом арешт.

Складається враження, що з Голосіївським управлінням поліції уже «порєшалі». На виклики киян, які скаржаться у поліцію, на незаконні будівельні роботи поліція їде дуже довго, а на скарги забудовника зявляється миттєво. Можливо уже хтось сидить «на прикормі»?

Представник поліції клятвено нас завіряла – «вєк волі нє відать, зуб даю, у забудовника на зарплаті не сидимо, але чим більше я слухав її, тим менше вірив – жодної конкретики. ЖОДНОЇ!

Арешт накладено 2 місяці тому і два місяці поліція палець об палець не вдарила щоб забезпечити виконання рішення суду про арешт – забудовник всі ці 2 місяці вільготно будував, навіть у п’ятницю на очах у поліції, яку ми викликали. А деякі представники поліції ходили з представниками забудовника в обнімку і чуть не в засос цілувались.

Наша поява явно зруйнувала цю сімейну ідилію Голосіївських поліцейських і забудовників. Представники поліції клятвено обіцяли зупинити забудову – але їхати з нами зупиняти відмовились.

Я тепер розумію чому – після наших відвідин забудови у п’ятницю, забудовник у наситупні пару днів стаханівськими методами залив бетон і тепер йому треба час відстоятись.

Тому для «ізображенія» виконання рішення суду забудовник уже сам бетонними блоками закрив вїзд на забудову – тіпо дивіться – ми вже не будуємо.

Ну а доблєсні Голосіївські поліцейські за «копійку малую» виграють для забудовника час, намагаючись, як сказав би незабвєнний Райкін – «гнати дурку».

Проте – це їм не допоможе. Адже там наскільки все незаконно з тими землями, з їх реєстрацією і угодами, що якщо буде контроль громадськості (а він буде) то забудовник у судах – не порєшає.

Тим паче, що суд залучив нас, ряд представників громадськості третіми особами у справу, за позовом КМДА про скасування рейкових реєстрацій і ми вже не дамо порєшать у суді. Боротьба продовжується! Тримаймося разом!