ТРИ питання до міністра

Вчора міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив про те, що він хоче створити у Гостиному дворі музей сучасного мистецтва, і що він з цього приводу знаходиться «в діалозі з громадськими організаціями», і навіть опублікував фото громадських активістів, котрі обговорюють.

У мене є ТРИ питання до міністра:

1. Чому ті громадські організації та активісти, котрі уже дев’ятий рік борються з забудовниками та чиновниками за порятунок Гостиного, дізнаються про ваше рішення з таємних джерел у Кабміні, і лише після того, як виникає скандал, їх кличуть до «діалогу»?

2. Чому буквально місяць тому ви, пане міністре, пропонували Києву підписати з вашим міністерством меморандум про передачу Гостиного двору у власність столичної громади, при цьому плануючи переселити туди державні музеї з Лаври? Чому цей меморандум обговорювався без жодного «діалогу з громадськими організаціями»?

Чому, власне, ви відмовилися від цього Меморандуму, як тільки його підписав Кличко?

3. Ви особисто як посадовець відповідаєте за охорону Гостиного двору як об’єкта культурної спадщини. Скажіть будь ласка, чому за рік вашого перебування на посаді ви НІЧОГО не зробили, щоб порятувати Гостиний від рейдерів, котрі до сих пір сидять на його території (хоча це державна власність), чому немає позовів до забудовника, котрий зруйнував Гостиний, чому, врешті, будівля не законсервована, поки ви шукаєте їй застосування? Чому раптом нині згадали про Гостиний, коли настало питання передачі Кабміном його у власність киян?

І четверте, на додачу:

Чи не здається вам, що ці всі ваші ініціативи виглядають як чергове блокування відновлення Гостиного на невизначений термін в інтересах забудовника-рейдера?