Передчуття змін... 6 березня 2021 12.00 Контрактова площа

Схоже сьогодні переламний день в історії київського самоврядування.

Багато років кияни були позбавлені права на реальне самоврядування. Києвом "правили" хто завгодно, окрім самих киян. Голос киян ніхто не чув і навіть не збирався це робити. Рішення приймались ким завгодно, тільки не самими киянами.

Уявимо ситуацію в звичайній родині, коли рішення що купити, як і де провести ремонт, що їсти на сніданок, як і що прати приймають не господарі, а гості? Уявили? Чи буде і як жити така родина? Що буде відбуватись в хаті, квартирі, якщо господарів навіть не питають? Так і в Києві. Коли у місті за киян приймають рішення, маємо ситуацію з численними протестами, корупцією, знищенням зелених насаджень, культурної та історичної спадщини, природних водойм, занепадом науки...

За останні роки це стало особливо очевидно усім. Добре те, що кияни прокинулись і зрозуміли, що найголовніше наразі питання - САМОВРЯДУВАННЯ КИЯН! 

Накопичений багатий досвід, проаналізовані недоліки, враховані спроби об'єднання киян дають підстави вважати, що сьогодні нарешті вперше в історії Києва буде укладений перший київський контракт киян "ЗА КИЇВ ДЛЯ КИЯН"!

Не вагайтесь, друзі! Приходьте на Контрактову площу о 12.00 сьогодні і СПІЛЬНО МИ повернемо Київ Киянам! Гостинний Двір має стати Гостинним ДЛЯ КИЯН! На базі Гостинного ДЛЯ КИЯН Двору ми маємо створити ЦЕНТР МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, який і стане місцем, де будуть народжуватись і реалізовуватись ідеї незворотних змін для розбудови сучасного Києва для киян!

Добре, що ФБ постійно нагадує про події минулих років. Тому надаю посилання на нашу з вами СПІЛЬНУ історію, щоб ви згадали, що відбувалось в Києві в ці дні в різні роки.

До зустрічі на Контрактовій о 12.00 сьогодні!

Для нагадування про події:

 6 березня 2018 р.  "ТЕРОР ПРОТИ АКТИВІСТІВ. КОЛИ ПОКАРАЮТЬ ВИННИХ?"

6.03.2018 Спільне засідання підкомітету з питань взаємодії з громадськістю Комітету з питань запобігання та протидії корупції та міжфракційного об'єднання «За Київ» на тему: «Напади на представників громадськості. Як поліція захищає активістів?». Засідання присвячено негативній динаміці у розслідуванні злочинів, скоєних проти громадських активістів, які протестують проти незаконних забудов. Порядок денний: 1. Заслуховування стану найрезонансніших кримінальних проваджень (Дядюк, Терещенко, Кустова, Балицька/Кошкіна/Нікітіна, Макарова тощо): Доповідачі – представник Нацполіції, представник Прокуратури м. Києва. .2. Співдоповіді від представників громадськості. 3. Запитання від народних депутатів, членів Підкомітету та МФО «За Київ». 4. Обговорення та прийняття рішення Підкомітету.

6 березня 2018 р. Звернення Сергія Куценка з Верховної Ради України про ситуацію з тиском на громадянське суспільство.

5 березня 2019 р.  В. Кличко: "Я В НІЯКОМУ РАЗІ НЕ ХОЧУ І НЕ БУДУ ПЛАТИТИ СВОЄЮ РЕПУТАТЦІЄЮ, РЕЙТИНГОМ ЯК МЕРА ЗА ВАШЕ НЕЗАКОННЕ БУДІВНИЦТВО"

Виступ мера Києва перед киянами 05.03.2019. "Добрий вечір! Замерзли? Хочу вас усіх привітати. Для мене дуже дивно. Якщо кажуть, що до Кличка достукатись неможливо.. Але.. Я не брешу. Зараз у мене була зараз нарада з вашими представниками . Я кажу: «Хлопці, якщо у вас є ключове питання, і вам потрібно миттєво спілкуватись з мером, чи питання, які ви можете підняти - у кожного з присутніх на цій нараді є мій персональний телефон. Жодного дзвінка від вас я не отримав і жодного смс. І щоб не складалось таке враження, що Кличко от когось там ховається і щось йому є, щось ховати, якись… Чому? Ви там стукаєте в двері, пишете плакати, приходите там кричите і так далі. Будь-ласка, якщо є питання – у мене є персональний…, мої персональні контакти у всіх активних діячів. Звертаються, вирішуємо питання і так далі. Це перевертаємо сторінку… Це перше…

По-друге. Проговорили зараз всі питання, які у нас є кричущими в місті Києві.

Дійсно ситуація дуже складна в напрямку того, що в місті Києві багато нахабних забудовників, які нехтуючи будь-якими дозволами, умовами будують. Я постійно зустрічаюсь з кожним з них. Підтверджую. Я не хочу… Ви заробляєте там свої гроші. Я в ніякому разі не хочу і не буду платити своєю репутацією, рейтингом як мера за ваше незаконне будівництво. І в цьому напрямку ми проговорили. І ці питання, які у нас є по незаконному будівництву, ми створили зараз комісію, ми призначили відповідних осіб. Просимо представників від громади, щоб були. І по кожному з цих питань ми готові:

Перше – розглянути будь-які питання. Якщо є порушення – однозначно будемо ці порушення усовувати. Більш того. Є питання, там де нам потрібна також допомога громади, тому що дуже часто нахабні забудовники роблять все, для того щоб нехтуючи усіма законами будуючи.. і поверховість, і зелені зони і так далі, щоб їх зупиняти. Однозначно до мене багато вимог. Я фізично не можу бути одночасно в кожному районі і контролювати кожне будівництво. І за це дуже вдячний громаді. Більш того ми проробили зараз напрямки, де нам потрібно об’єднати зусилля для того, щоб зупинити незаконне будівництво, яких достатньо багато. Ви бачили наші читки, жорстки шляхи, що стосується незаконного будівництва на Андріївському узвозі, коли забудовник, нехтуючи взагалі проханнями, зверненнями, продовжував будівництво. Анулювали землю. Така ж сама ситуація по Аркаді, по екопарку. Коли ми кажемо, що нам потрібно щоб люди не в гетто жили, а мали нормальні умови і прибудинкова територія, і паркові місця, і майданчики спортивні, і дитячі садки, і так далі… Не хочуть виходити на містобудівельну раду, не хочуть спілкуватись з громадськістю – ми анулювали, незважаючи там ті речі. Зараз вони ідуть по судам і хочуть через суди нас змусити, але однозначно будемо також спиратись на підтримку громади, для того щоб не дозволити і змушувати кожного забудовника йти містобудівельну раду, презентувати громадськості ті проекти. І тільки після того, коли ці проекти вже пройдуть усі погодження, у тому числі з тих людей, які живуть поряд. Від громадськості, будемо далі давати, тільки в цьому випадку будемо давати далі можливості будувати чи не будемо давати, якщо вони не будуть прислуховуватися.

Тобто питань у нас достатньо багато. Я переконаний у тому, що зараз нема потреби, зараз я, ми можемо дискутувати. Ми більше години з вашими представниками спілкувались. Я переконаний, що вони вже звіт по нашій зустрічі вам надали. І вибачте будь-ласка, у мене кожний день прийом громадян. Кожен день в місті Києві живуть 4 млн. мешканців. По суті кожного дня ми вирішуємо питання і жиліщно-комунального, і якихось труб, які рвуться, і по питаннях транспортної інфраструктури. Багато питань. Будемо дуже вдячні, коли ваша позиція буде не тільки з того боку, що ви будете підказувати. Будете також допомагати вирішувати ці питання, тому що без вашої підтримки буде дуже складно ці питання вирішувати.

Ще раз хочу одне наголосити. Щоб ви розуміли. Ніхто , ні від кого не ховається. Ви обрали мене, як мера, як захищати інтереси громади. Але. Щоб не було ніякого популізму, щоб не було ніяких політичних там речей. Багато випадків, багато випадків є коли там починаються там зараз турбулентності. У мене прохання. Конструктів. Підготуватись до всіх засідань комісій, які будуть відбуватись. Розробити план-графік тих чи інших, ми зараз зробили перелік ключових питань, які вимагають невідкладного вирішення цих питань, і починаємо з цих питань. І потім по всім іншим. І для того щоб представники на комісії також інформували громадськість про роботу цієї комісії, щоб не було ніяких там вражень, що хтось когось починає вводити в оману, заговорювати і так далі питання. По кожному з питань нам нема чого ховати. Ми можемо і презентуємо всі документи, і разом напрацьовувати вирішення того чи іншого питання. Такий короткий звіт про ту нараду, яка відбулась у мене в кабінеті..."