Піар чи зважене рішення?

 "Я піду до тих, хто в спину не стріляє!" - про це заявив Костянтин Богатов, у відповідь на рішення Фракції «Голосу» у Київраді виключити його зі свого складу.

Аннабелла Моріна висловила свою оцінку ситуації, що склалась:

"Останні дні мого ліпшого друга Костянтина Богатова по всіх пабліках змішують з багнюкою, копіпастять завідому брехню, яку виклав стендапер Капиця, а я мовчу, тому що хтось вважав партію Голос своїми колегами та друзями, сподіваючись, що в них вистачить духу розібратись.

Не вистачило. Скоріш за все, там просто не має духу. Взагалі.

З цього дня особисто для мене не існує так званої сили Голос. Я вважаю їх недієздатними нікчемами, які у погоні за роздутим хайпом готові здавати товарищів та розстрілювали свій же локомотив.

Більш того, сподіваюсь, що й для вас усіх теж скоро не буде існувати партії Голос. Бо з такими "друзями" ворогів не надо. У нас ОПЗЖ у Верховній та Київраді, депутатів та верхівку КМДА беруть на хабарі і ті продовжують працювати, а ці білі воротнички роблять вигляд, що вони розуміються на репутації. Ей! Без реальних справ ваша репутація ні до чорта!

А сьогодні ваша" репутація" - це ваша зрада, голосяне. Не відмиєтесь.

Тепер по - суті. Я приїхала до кінотеатру Братислава пізно ввечері 14 лютого, коли мені подзвонили та сказали, що там відбувся конфлікт. Кості вже не було на місці, а стендап йшов. Спочатку мені описали конфлікт одним чином, але потім я опитала декількох присутніх та з'ясувала реальну картину. Стара журналістська школа. Досвід, як то кажуть, не проп' єшь.

Що з'ясувала та готова дати свідчення.

1. Конфлікт почався ДО СТЕНДАПУ, коли хлопець, який був на розігріві, почав лити бруд на сам кінотеатр Братислава, де він виступав. Костянтин Богатов зробив йому зауваження із серії:"май повагу до місця, де виступаєшь", а той знов вилаяв матом кінотеатр, який Костянтин з громадою рятує вже кілька років. Тоді мій друг і психанув.

2. На сцені бійки не було, всі події відбувались біля дверей виходу з кінозалу. Костянтин повертався до залу із поліцією, а потім знову виходив. Він написав пояснення, також це зробили дівчата з залу. Складу злочину у подіях взагалі-то не має. Це вам підтвердить любий опер. В коментарях бруд з цього приводу розводить кандидат в депутати адвокат Шевчук, який захищає бандитів, намагався піаритись на чужих проектах (моїх) і не пройшов до Київради.

3. Костянтин був дуже розлючений, але не п'яний. Ми багато пройшли разом випробувань, щоб розуміти цю різницю. До речі, всі люди у стані лютої злості виглядають не дуже гарно. Згадайте саміх себе, коли вас ображали в найкращіх почуттях. Коли на вашу дружину чи дитину підіймали руку чи лаяли. Промовчите?

4. Бійка почалась, коли Костянтин вже повернуся, щоб виходити з кінозалу. Водночас на нього зі спини (!) накинулись декілька хлопців. Тому ніхто не бив того Капицю по обличчу. Хоч, мабуть, тепер це справа честі і треба зробити. За всю ту клевету та багнюку, з якої зробили рекламу.

Того вечора я вийшла на сцену кінотеатра Братислава, представилася та розповіла глядачам, хто такий Костянтин Богатов, що він зробив та робить для тієї Братислави, щоб не дати побудувати висотки чи зробити "реконструкцію" під айті хаб, а в результаті знести кінозал. Як він своїми руками робив ту сцену та й багато чого. Що він так і не став звичайним хітровиєбаним депутатом, який каже лише те, що потрібно. Що він має право на помилки (яких я в цій ситуації взагалі не бачу), тому що він залишився людиною, яка просто дуже переймається тим, в що вкладає душу. Якщо в чомусь друг друга не порозуміли - це не привід роздувати тупий хайп та підставляти цю людину та гарну справу.

Мені здавалось, що глядачі мене почули. Вони аплодували, а коли виходили зі стендапу, то бажали найкращого. Але потім хтось вирішив заробити на цій ситуації собі грьобані бали. Тому зараз я звертаюсь до Майкл Щур та нашого спільного друга Зураба Аласанія із публічним зверненням, та прошу допомоги у об'єктивній подачі інформації та справжньому розумінні ситуації.

І особисте. Зурабе Григоровичу, якщо б хтось прийшов на UA Першій, Суспільне, Медіапорт, сів там посеред студії та видав із себе свою не найкращу частину, то як саме та у якій формі Ви би приносили йому вибачення після того, як він порахував би сходинки на виході?! А я точно знаю, що Ви б спустили негідника з тих сходинок.

І я точно знаю, що якби до мене на Почайну прийшов такий негідник, з'їв з нами кашу, а потім облаяв річку, то я б його у тій Почайні трошки й притопила. А може й не трішки.

"Дурний характер" на наш час, мабуть, єдина запорука реальних справ на благо міста та країни. Тому і слава Богу, що в нас залишається людське, не дивлячись на весь той політичний хайп, у якому ми живемо. Сьогодні ти герой, завтра тебе розпинають, але післязавтра ти знову будешь герой. Тому що підешь далі робити свою справу, не дивлячись ні на що. Історія розсудить." 

Раніше Голова фракції «Голос» в Київраді Григорій Маленко Gregory Malenko на своїй сторінці у ФБ офіційно повідомив:

"Фракція Голос. Київ у Київській міській раді ухвалила складне рішення виключити зі свого складу депутата Костянтина Богатова. Політрада партії та Київський міський осередок політичноі сили були приголомшені публічним конфліктом між депутатом нашої фракції в Київраді Костянтином Богатовим та стендапером Владом Капицею, який мав місце в Арт-центрі «Братислава» ввечері 14 лютого.

Зі смутком ми констатуємо, що така поведінка не відповідає цінностям демократичної європейської партії, якою є Голос. Ми переконані, що різні смаки і культурні уподобання не можуть бути приводом для сварок і стусанів. За результатами бесід із Костянтином Богатовим ми знайшли рішення, яке буде справедливим. Цей депутат більше не буде одним із облич команди «Голос» у Києві.

Від себе додам про людські якості Костянтина Богатова. Ми знали його раніше як чесного і принципивого депутата, який два скликання поспіль стояв на варті інтересів Оболоні, Києва та України. Він зробив дуже багато для культурного розвитоку і відновлення історичної пам’яті. Це - творення «Парку Почайна», перейменування станції метро «Петрівка» на «Почайну, сстворення арт-центру «Братислава». Костянтин активно працював над вирішенням проблем екології на Оболоні. Але жодна з минулих заслуг не є виправданням, коли під ударом репутація партії і міста. Через акт агресії та насилля з боку політика щодо інших людей.

Костянтин Богатов відмовився добровільно складати мандат, тому ми запустимо процедуру імперативного мандату.

Ми вважаємо, що рішення фракції та партії «Голос» є єдиновірною реакцією на подібну поведінку публічних осіб. Лише гідне визнання провини та відповідне покарання порушників — може захистити репутацію партії, яка тебе делегувала до влади та захистити власні надбання."

Перша реакція громадськості на цю новину:

 Тетяна Кірічук  Де збирають підписи за відкликання?

Михайло Скляр "Рішення партії це рішення партії, я особисто не будучи членом партії Голос звісно не маю ніякого права давати оцінку цьому рішенню. Але пару слів скажу про ситуацію. Моя оцінка дій депутата у цій ситуації теж негативна, це перебор, хоча я і поділяю його обурення. Звернімо увагу, подія трапилась в арт-центрі до створення якого Костянтин мав прямий стосунок і доклав багато зусиль, щоб колись занедбаний кінотеатр перетворився на культурний, ще раз - культурний, простір для всього Оболонського району. І тут у мене виникає питання, а що спонукало матюкливих петросянів виступати саме у цьому арт-центрі, а не в якомусь нічному клубі де зазвичай такі виступи і відбуваються і це виглядає там абсолютно нормально і природньо? Засудження дій Костянтина справедливе, але вибачте, я уважно подивився відео яке виклали постраждалі "артисти", там чітко видно як постраждалий використовуючи матюки нахабно спілкується із переляканою жінкою чи то адміністратором, чи директоркою і в такій самій манері себе з нею поводять його друзі. Це як можна оцінити? Скажу чесно, якби я був поруч то не впевнений, що постраждалому не довелося б писати заяву і на мене. А відтак можу порадити стендаперам на майбутнє - щоб не потрапляти у подібні ситуації, ретельніше вибирайте місця для демонстрації свого бидлокультурного "мистецтва". Для цього є інші майданчики де під пиво-горілочку таке "мистецтво" гарно заходить відповідній публіці. І наостанок, читаючи коменти. Звісно, що кожен має право на свою думку і свою оцінку події та її наслідків. Але зауважу тим хто тут дуже радіє включенню Костянтина із фракції. Тепер, шановні, будьте послідовними, коли у вас виникнуть якісь проблеми пов'язані із проживанням у місті, ви не звертайтесь із ними до депутатів київської міської ради, а звертайтесь до стендаперів, то для вас буде самоє то.

Natalia Orlova Навіть хороші люди іноді роблять погані вчинки. Це сумно, коли політичне об‘єднання так легко зливає своїх.

Nataliya Kyrkach-Antonenko Ви молодці! Вчасно виправляти помилки це неймовірно-цінна риса яка не властива українським політичним партіям. Але схоже, що ви закладаєте новий тренд. Велика повага за таку позицію. Баланс і довіру відновлено.

Daria Bogatova Як надзвичайно різко та безкомпромісно можна розправитися з людиною, яка стільки зробила для Оболоні і Києва, за одну лише помилку. Що ж, мабуть ще не час бити клоунів.

Oleh Maksymiak Молодці! Дякую.

Daria Bogatova Як надзвичайно різко та безкомпромісно можна розправитися з людиною, яка стільки зробила для Оболоні і Києва, за одну лише помилку. Що ж, мабуть ще не час бити клоунів

Oleh Maksymiak Молодці! Дякую, Олег Слабоспицький Дякую!, Olga Satsuk Моя повага, Владислав Грезєв Повага!

Oleksii Borys Правильне рішення! Партія швидко відреагувала не намагаючись його відмазати.

Дмитро Максименко Накінець-то, з'явилася партія, яка цінує свою репутацію. Іншим буде прикладом. Мене шокує реакція спільноти. Ну подумаєш, депутат дав комусь по пиці, зате роботящий. Це нагадує ситуацію, коли жінка-жертва домашнього насилля захищає чоловіка-ката перед поліцією чи сусідами. В такій країні живемо, що представник влади може вести себе як володар всесвіту, посеред виступу вставати і диктувати свої умови, не маючи ніяких повноважень на це, та навіть ніякого морального права, а потім його ще будуть в коментарях виправдовувати. Всі, хто виправдовує, заслуговують жити в країні, в якій беркут потім лупить кийками за свободу вибору, де прокурор і суддя ділять хабар розписують умовний водієві, який напідпитку збив людину насмерть. І таке відбуватиметься просто тому і до тих пір, поки суспільство толерує перевищення службових повноважень і починається це з найнижчого рівня.

Sergiy Yeremenok Фракція Київради «Голос», ну враховуючи, що у Вас трапився внутрішній конфлікт - Ваш голова Притула сам стендапер, то не виносили б вже сміття)))) по суті - передивився відео - ну хлопці професійно вивели мужика з себе) здається і послали його на піііііііп. Варто депутатів чистити за роботу, а не за таке))))

Denys Zhukowsky ви завойовyєте довірy і захищаєте інститyт репyтації так, як ніхто до цього в цій країні (хіба шо Сила людей). дякyю вам

Pavlo Berest Він один з дуже небагатьох (навіть з фракції Голос) - хто не голосував за бездипломного помічника кличка.

Taras Yemchura На перший погляд може виглядати як overreaction. Але, мабуть так народжується інститут репутації. Так, складно, неприємно, і мені особисто десь навіть шкода, що так вийшло, але принципи є принципи. Мій голос залишається за Голос.

Станіслав Маляр А голосували ті, хто набрав у рази менше голосів виборців, ніж Богатов і зробив у сотні разів менший внесок у перемогу партії. Рішення просто огидне! Своїх так не здають! І рішення це абсолютно необґрунтоване.

Павел Гладчук Мне кажется он единственный голосовал из фракции по совести...

Юлия Никитина "Григорий Маленко,  скажите пожалуйста, а вы на земельной комиссии за землю Оксаны Марченко с формулировкой про реконструкцию старинного здания голосовали?"

Алексей Коваленко "Gregory Malenko,  підкажи, а в екологічній комісії ви будете заміну робити?"

Гена Новиков Глупое решение 

Алексей Коваленко "Гена Новиков,  чого це? Цілком політичне. Там не так просто підписи зібрати... плюс ще суди... і є обмеження по причинам відкликання... то все обговорювалось колись. Григорій повинен пам'ятати... Так що Костянтин ще побуде депутатом )"

Юлия Никитина Решение чисто популистское. Теперь особенно интересно, будет ли Голос исключать депутатов за поддержку спорных решений на пленарных и на комиссиях:)

Evgen Ruban Есть один неоспоримый факт - человек слаб. Приняли, значит приняли. Но у всех депутатов «Голоса» углубился страх, что завтра за неправильную парковку исключат и его со свистом  . С управленческой точки зрения, лучшим было бы решение в стиле «защищай своих публично, тет-а-тет можешь говорить, что хочешь» - это значит, глава партии должен выйти и сказать, что мы осуждаем поступок «но-но-но», однако человек ведь хороший (мы и вы не ошиблись с выбором), и мы, члены партии, берём его на поруки и проведём все необходимые воспитательные процедуры. Перед пострадавшим блоггером уже извинились и выплатили $3000 моральной компенсации. Скорее всего, я не всё знаю, да и жанр у вас там другой... вурдалаки, оборотни, селезни и проч. Держись, Гриша...

Bohdan Prokhorov Дуже прикрий випадок, сподіваюсь це було найменш шкідливим для фракції рішенням

Ми продовжуємо слідкувати за розвитком ситуації, а поки шановні друзі просимо вас пройти невеличке опитування щодо "Виключення депутата Богатова з фракції Голос" (посилання додається). Для нас важлива думка кожного!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI8a1aMkiSK2jb8GyFt1E5Ih-SizUDPmSc-DY6mAOoy437hQ/viewform?fbclid=IwAR0z4-yomLaN48NM80ZLv8Y2jbnUwGKRcTKeapq1bTKIPYn4VugkPBkJ8f0

Окрема подяка за фото: Eugene Loyuk