Пряма демократія, або Народоправство може стати потужним антибіотиком який вилікує Україну

Система Представницької демократії (коли народ ніби обирає, ніби своїх представників у владу) вже довела свою неспроможність і єдине що може виправити сьогодні ситуацію - це запровадження механізмів самоврядування, механізмів Народоправства, системи Прямої демократії.

Але нажаль наше громадянське суспільство значною частиною ще доволі незріле і все ще вірить та відстоює силу влади і владних інститутів, нехтуючим своїм закріпленим в Конституції правом.

І відбувається це тому, що перелякані ще з часів радянського концтабору люди, бояться навіть думати про своє право, а не те щоб рота відкрити та слово сказати. 

Вони вірять, що правда - в силі, в грошах, в брехні і насильстві.

Вірять, що це корупція це найкращий і найвірніший шлях до достатку, захищеності і успіху.

Цей натовп шанувальників сильною руки не тільки не вірить ні в яку пряму демократію, а й робить все, щоб вона не зявилась в Україні.

Проте не тільки Україна, а й увесь світ поки не дозрів до Прямої демократії.

Лише декілька малих, общинних, демократичних та (що не дивно) розвинутих країн: Ісландії або Швейцарії, було впроваджено цю систему. І впроваджено через те, що це зрілі нації.

Україна не пройшла ані буржуазної революції, ані буржуазних реформ.

У нас фактично навіть немає міського самоврядування, є лише імітація його.

Тільки-тільки деінде розпочали з'являтися осередки громадян які мають "міську самосвідомість". Що доволі дивно для країни у якій лише 30 років тому з'явилася приватна власність.

Можна навіть сказати, що сьогодні в Україні зявилось перше свідоме покоління, у якого є свобода пересування і свобода розпорядження власним тілом і часом.

Тобто політично Україна - це поки доісторична архаїчна територія концтабору, мешканці якої все ще не усвідомлюють, що їх давно звільнили і вони все ще слухають команди варти концтабору переконуючи себе, що таким чином вони підтримують закон.

Це дійсно наслідки хвороби, яка зветься СРСР.

Проте, тільки Пряма демократія, або Народоправство може стати потужним антибіотиком який вилікує застарілу хворобу нашої країни.

При чому Пряма демократія стане ліками не тільки від корупції, але і від "раба в голові" наших співвітчизників.

Пряма демократія - це горизонтальна система управління в якій всі однаково рівні перед законом і мають однакові права і свободи.

Це система відповідального голосування і система в якій ініціатива законотворчості знаходиться в руках народу, а не представниках олігархів яких нам дозволили обрати на "абсолютно демократичних виборах".

Ще декілька років тому така система управління не була можливою, але ж з появою цифрових платформ демократії впровадження її стало питанням часу.

Реалізація цієї системи, експеримент з побудови кращого суспільства на українській землі вже розпочато.

І ми будемо раді бачити соратників, готових постійно, камінчик по камінчику, піщинка за піщинкою будувати з нами це нове самоврядне суспільство.

Не треба вірити, що їжа дається тільки в комплекті з кайданами, а тепло може бути тільки у лагерному бараці.

Повірмо в краще і разом наведемо порядок в нашому будинку, на нашій вулиці, в нашому районі, селі, місті країні!

Є бажання долучитись? Реєструйтесь на платформі Спільно та слідкуйте за новинами! 

Дивіться також

Україна Культура
Україна
19 грудня 2023
Кремль зусиллями Сімоньян Zиганув Зеленському! Інфоормаційна провокація