Прибирати, впорядковувати, озеленювати Київ необхідно постійно.

 

Олексій Кулеба 16 листопада у своєму дописі у ФБ розповів про засідання контрольної комісії, на якому підбили "Підсумки осіннього місяця благоустрою": "Цього разу комісія з питань місячника, яку очолюю як профільний заступник, працювала нестандартно. Ми зробили десять виїздів – у кожен район столиці, подолавши сумарно понад 50 км пішки. Аби на власні очі пересвідчитись, як триває робота на місцях.  За результатами виїзних обстежень структурні підрозділи КМДА в районах отримали майже 230 протокольних доручень. І на сьогодні вже до 70% їх виконано – інспекція благоустрою ретельно перевіряє кожен пункт. Це означає, що у місті стало менше стихійних звалищ, захаращених майданчиків, неприбраних автошин та аварійних розриттів. Особисто контролюю, щоб всі доручення, надані під час об’їзду, були виконані. Вдячний активній громаді, адже чимало місць ми взяли на контроль саме завдяки зворотньому зв’язку від вас. Продовжуємо співпрацю. За попередніми результатами, більш ефективно працювали Голосіївський, Шевченківський та Солом’янський райони. Остаточний рейтинг буде офіційно опублікований пізніше. Нагадаю, з 1 жовтня до 1 листопада у Києві тривав місяць посиленого прибирання та впорядкування міського простору. Комунальні служби впоралися із викликами і показали в цілому хорошу роботу.  Щодня тисячі комунальних працівників дбають про наше місто. Тому місяць посиленого прибирання завершився лише формально. Прибирати, впорядковувати, озеленювати Київ необхідно постійно."

Трішки раніше 5 листопада Олексій Кулеба поінформував киян про результати інспектування Дарницького району: "Завершили виїзні обстеження в рамках осінньої кампанії з посиленого прибирання міста, що тривала протягом жовтня. Фінальним був Дарницький район. Звичайно, у району була фора – часу на підготовку до інспекції було більше. Менше з тим, Дарницький – чистий і великі сміттєві локації прибрані. Помітно, що комунальні служби району працюють системно. Усі місця, де періодично накопичується сміття, відомі і вони на контролі.  Дарницький – одним із перших розпочав вивезення відпрацьованих шин, і нині з цією роботою впорались майже на 100%. Так, проблеми, як і в інших районах, є – архаїчні дитячі та спортивні майданчики, стихійна торгівля, аварійні розриття, невпорядковані території біля тимчасових споруд. Роботи, звичайно, вистачає, але я особисто побаченим задоволений. Головне - працювати якісно не лише під час місяців прибирання навесні та восени, а кожного дня, маленькими кроками рухаючись до чистого та комфортного Києва." 

Друзі! Як і обіцяв раніше, на цих вихідних провів Громадський моніторинг проведеного інспектування благоустрою по Дарницькому району і дуже сподіваюсь, що Олексій Кулеба разом з Тимуром Ткаченком візьмуть до уваги його результати.

Для громадського моніторингу обрав Дарницький район виключно через те, що тут мешкаю, а також тому, що перед початком місячника благоустрою, під час проведення місячника благоустрою неодноразово звертався до керівництва району, міста з проханням звернути увагу на сміттєзвалища. Да і радіус громадського моніторингу обрав невеличкий (до 500 метрів навколо озера Качине).

Отже зустрічайте результати перевірки:

  • Локація 1. Проспект Григоренка.
  • Локація 2. Біля Озера Прірва.
  • Локація 3. Біля золовідвалу Дарницької ТЕЦ.
  • Локація 4. Вулиця Любарська вздовж пр-ту Григоренка.
  • Локація 5. Громадський парк біля Сільпо на Здолбунівській.
  • Локація 6. Пам'ятка корупції біля озера Жандарка.
  • Локація 7. Стежка до Жовтих глечиків вздовж озера Жандарка.
  • Локація 8. Пр-т Григоренка від озера Жандарки до озера Качине.

Наприкінці зауважу. Громадський моніторинг робився не задля того, щоб сказати/показати чи гарна чи погана у нас влада. Навпаки... Робилось це виключно з єдиною метою: зробити Дарницький район комфортним і безпечним для киян. Наші цілі в цьому питання абсолютно співпадають з керівництвом міста. І дуже важливо врахувати, що дарничани готові долучатись до толок, до прибирання сміття, що ми неодноразово бачили, у т.ч. в нашому маленькому мікрорайоні. Просто наразі потрібно залучення спеціальної техніки, інструментів. А тут вже роль комунальних підприємств має бути визначальною.

І ще одна пропозиція "на подумать" до київської влади. Можливо задля збереження часу посадовців для більш важливої роботи доручити проведення громадського моніторингу громадських організаціям, киянам? Результати, впевнений, будуть більш об'єктивними, а ніж під час інспекцій, які організують очільники районів.

Дякую Олексію Кулебі та Тимуру Ткаченку за співпрацю з киянами!

#ОлексійКулеба #КМДА #комфортне_місто