Природа або Бетонне Гетто? Відповідь за киянами.

3 січня 2022 року за ініціативи ГО "Озеро Качине " на озері Качине відбулась медіазустріч киян, дарничан з ІА Укрмедіа на тему "Природа або Бетонне Гетто".

СПІЛЬНО ми спробували знайти відповідь на питання: Чи варто будувати 3 25-ти поверхівки задля того, щоб "облагородити" 0,2 га залишків озера у Бетонному Гетто.

Передісторія. Оголошення про проведення медіазустрічі було розміщено на сторінці ФБ Озеро Качине  2 січня о 16:08 і знаходилось у відкритому доступі для усіх киян, у т.ч. депутатів, посадовців, чиновників, потерпілих від будівельного свавілля, членів  ініціативної групи із забудови озера Качине під виглядом його благоустрою.

Ми не знали хто прийде на зустріч, скільки дарничан відгукнеться на цю подію, але прибули своєчасно о 12.00. За весь час медіазустрічі так і не дочекались жодного представника громради при ДРДА, при КМДА, ініціативної групи, депутатів, посадовців, представників будівельної компанії. Проте ми побачили киян, екосвідомих людей, які люблять природу і своє місто.

Олександр Подласов звернув увагу на транспортний колапс в Дарницькому районі і на те, що подальша забудова лише погіршить ситуацію. Також Олександр розповів про ситуацію з екопарком Осокорки.

Сергій Миронюк прояснив ситуацію щодо громради при ДРДА та ії очильника Геннадія Сінцова і попередив про те, що оезро Качине буде збережено за будь-яку ціну.

Віктор Гайдуков зупинився на юридичних аспектах того, що відбувалось в Дарницькій РДА 29 грудня 2021 року, звернув увагу на чергове використання теми "потерпілих" від забудовників аферистів заради знищення озер, розповів про те, наскільки негативно впливає золовідвал Дарницької ТЕЦ на здоров'я дарничан і запросив дарничан приєднуватись до ініціативи "Зелена Адвокація екологічних прав киян Лівобережжя".

Олена Вівтанець нагадала про події 2014-2016 років, про те, в який спосіб приймали рішення депутати у 2014 році, як у 2015, 2016 роках намагались знищити озеро Качине, про 1 млн. грн, який так і не виділили дарничанам, які перемогли у громадському бюджеті Києва з громадським проектом "Екопарк озеро Качине", про переслідування дарничан і небажання влади виправляти свої помилки.

Сергій Куценко провів оглядову екскурсію від озера Качине вздовж проспекту Григоренка до озера Жандарки, а також берегом озера Жандарки. Але цю екскурсію краще подивитись власними очима, щоб зробити висновки про "благі" наміри ініціаторів покращення санітарного стану озера Качине через його забудову.

ІА Укрмедіа висловлює щиру ВДЯЧНІСТЬ дарничанам, які прийшли на зустріч і поділились своїми думками щодо чергової спроби знищити озеро Качине. Звісно ми не мали можливість записати інтерв'ю абсолютно з усіма. Але повірте, дискусія була дуже гаряча. 

Одночасно ІА Укрмедіа і громадська платформа "СПІЛЬНО" готове зустрітись з тими організаціями, підприємствами, посадовцями, киянами, хто був згаданий у сюжетах з медіазустрічі для отримання коментарів, пояснень.

Збережемо київську природу СПІЛЬНО!