Росія - карикатура, що стала реальністю. Документ епохи

З 20 по 30 серпня у Києві у приміщенні галереї «TADZIO» проходила виставка карикатури «Росія - карикатура, що стала реальністю. Документ епохи».

Я не міг пройти осторонь цієї події, оскільки занадто інтригуючим для мене був вже сам анонс виставки: "Чого боїться путин? За визначенням Президента України він боїться старої шафи, але що в ній?...

Організатори виставки пропонують згадати, як виглядав колись культовий журнал, що досі видається, та ознайомитись з найбільш цікавою добіркою карикатур, що актуальні й досі! Особливо цікаві карикатури, що лаконічно ілюструють життя у сучасній Росії.

Мотивом показу стала творчість карикатуристів Радянського Союзу, яка втілює реальність сьогоднішньої «путінської ерефії»( від абревіатури(РФ) - з інтерактивними доказами з сучасного життя Росії).

Обкладинки журналів «Крокодил» і «Перець» немов ожили і кумедно показують життя сьогоднішньої РФ. Найбільш цікаві карикатури на теми: фальсифікація виборів, приватизація, переслідування в інакомисленні. Навіть «гундяєвська поповщина» буквально змальована з образів, написаних Александровичем і його колегами, ще у далекі 20 роки, але актуальна і досі.

Творчість карикатуристів дає змогу зрозуміти, як програмувалась психологія Путіна, Лаврова, Лукашенка та інших діячів постсовкового концтабору ..."

І безумовно відвідавши виставку я не міг не взяти інтерв'ю у Федора Александровича - поета, художника, який і є надхненником створення цієї виставки.

Впевнений, що вам буде цікаво послухати розповідь самого Федора про виставку, а також про унікальні факти, про які знає лише він. 

 Дуже сподіваюсь, що це тільки початок довгої дороги. Адже задум виставки і сама виставка вартує того, щоб ії побачили яко мога більше людей не тільки в Україні але й у світі.