Що нас чекає в 2021? Прогноз від CTO Amazon

Вернер Фогельс, технічний директор Amazon прогнозує, що в 2021 році відбудеться набагато більш широке поширення технологій, які лежать в основі великих корпорацій.

Ось 8 трендів які він виділяє:

1. Хмари будуть скрізь.

Сьогодні хмарні обчислення можуть допомогти підвищити продуктивність всього і всіх. Доступ до них розширюється - від сільських населених пунктів до космосу. Хмари є практично скрізь і тут важливе тільки покриття, але і швидкість підключення.

Наприклад, безпілотні автомобілі стають реальністю, ви можете вести природний діалог з такими сервісами, як Alexa і тд.

2. Більш масштабне поширення машинного навчання.

Ми генеруємо більше даних за одну годину, ніж за весь 2000 рік, і в наступні три роки буде створено більше даних, ніж за останні 30 років. Єдиний спосіб обробляти всю інформацію - використовувати інструменти машинного навчання (ML).

У 2021 року ми побачимо прискорене впровадження моделей машинного навчання в різних галузях і держуправлінні.

3. у 2021 році фото, відео та аудіо означатимуть більше, ніж слова.

У найближчі місяці і роки використання клавіатур буде поступово скорочуватися.

Компанії, які хочуть залишатися актуальними для своїх клієнтів, необхідно чітко усвідомлювати мінливі звички клієнтів, компанії повинні більше працювати з користувача інтерфейсами - голос, аудіо та відео.

4. Технології змінять наш фізичний світ так само, як і наші цифрові світи.

За допомогою розширеної аналітики даних будуть проектувати міста, використовуючи переваги соціального дистанціювання без відчуття роз'єднаності. Планування буде враховувати те, як створюються спільноти більш здорові і безпечні, а не просто щільні і ефективні. Це справжнє злиття цифрового і фізичного.

5. Дистанційне навчання знайде своє місце в освіті.

У 2021 буде доведено, що дистанційне навчання не менш продуктивний процес ніж офлайн і може бути кращим варіантом для деяких абітурієнтів.

6. Малий бізнес буде прагнути до хмарних технологій - Південно-Східна Азія і країни Африки будуть в цьому першими.

Це допоможе малому бізнесу робити все - від запуску чат-бота, які допомагають відповідати на запитання й відповіді, до створення системи управління взаємовідносинами з клієнтами та її запуску протягом декількох хвилин.

7. Розквіт квантових обчислень.

На re:Invent 2019 Amazon анонсував Braket - повністю керовану службу квантових обчислень, яка допомагає дослідникам і розробникам почати роботу з технологією, щоб прискорити дослідження і відкриття. А у 2020 році техгігант зробив її доступною для всіх. Коли компанії почнуть експериментувати з квантовими технологіями і коли цей досвід почне виходити за рамки академічного світу, тоді і бізнес-плани будуть навколо квантового майбутнього.

8. Космос повинен бути доступним для розробників

У 2019 ми запустили сервіс під назвою AWS Ground Station. Це дає можливість контролювати супутниковий зв'язок, обробляти дані і масштабувати операції, не створюючи інфраструктуру наземної станції. Ми вже бачимо можливість доступу до супутникових даних і їх обробки, які допомагають дослідникам відстежувати танення льодовиків, а агрономи краще прогнозують поставки продовольства. Стартапи прагнуть створити нове покоління швидких і безпечних мереж в космосі. Створивши більш доступні умови до космосу для кожного розробника, можна побачити народження нових інновацій для землі.

Дивіться також