Що не так зі збереженням природи Києва?

Що не так зі збереженням природи Києва?

Вже більше місяця не навідувався на озеро Нижній Тельбин, що знаходиться у Дарницькому районі м.Києва. Вирішив дізнатись як там справи, і те що побачив просто вразило до глибини душі... Я вже писав про це озеро і про те, що його намагаються знищити незважаючи на те, що воно офіційно знаходиться на балансі КП Плесо. Особливо цинічним на фоні того, що побачив виглядає програма комплексного "розвитку" "зеленої" зони Києва до 2030 року. Про який "розвиток" може йти мова, якщо навіть те, що знаходиться на балансі посеред білого дня знищується??? за мовчазною згодою УСІХ причетних до цього....Дуже сумно те, що на численні прохання зберегти озеро НІХТО не реагує....

Нагадаю, що 6 липня 2021 на сайті Управління екології та природних ресурсів КМДА було викладено "Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Програми комплексного розвитку зеленої зони м. Києва до 2030 року»

" На виконання рішення постійної комісії Київради з питань екологічної політики, ухваленого на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики 15.06.2021 (протокол від 15.06.2021 № 7/10), та листа постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики від 18.06.2021 № 08/288-270 вих, Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголошує проведення громадського обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Програми комплексного розвитку зеленої зони м. Києва до 2030 року».

Проект рішення розроблено з метою збереження існуючих зелених зон, відображення уточнених меж зелених зон в земельному кадастрі Києва, містобудівному кадастрі Києва та інформаційно-аналітичній системі «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва», забезпечення інвентаризації зелених насаджень закладів освіти, закладів охорони здоров’я, закладів культури та прибудинкових територій, визначення основних напрямків розвитку міського зеленого господарства, створення умов для загального доступу до інформації про об’єкти благоустрою міського зеленого господарства.

Період громадського обговорення з 06.07.2021 по 06.08.2021.

З проектом рішення Київської міської ради «Про затвердження Програми комплексного розвитку зеленої зони м. Києва до 2030 року», проектом Програми комплексного розвитку зеленої зони м. Києва до 2030 року» та додатками до Програми можливо ознайомитись за посиланням https://drive.google.com/.../17vgbtzwM-Bzcpo1qPZ-PQSLS... .

Пропозиції та зауваження повинні містити інформацію про суб’єкта їх подання (ПІП, назву установи/підприємства/організації, посаду, контактні дані), а також бути об’єктивні, обґрунтовані і змістовні, викладати суть проблематики та пропозиції щодо шляхів вирішення, у разі потреби містити посилання на відповідні нормативно-правові акти.

Пропозиції та зауваження приймаються до 06.08.2021 на електронну адресу [email protected] (в темі електронного листа вказується «Пропозиції та зауваження до проекту Програми розвитку зеленої зони до 2030 року).

Результати громадського обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Програми комплексного розвитку зеленої зони м. Києва до 2030 року» буде оприлюднено на офіційному сайті Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) після їх розгляду Громадською радою при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), але не пізніше 31.08.2021."...

А що насправді відбувається в Києві? Подивіться прямий ефір з озера...

Водоохоронна зона Озера Нижній Тельбин...

До уваги: Постійна комісія Київради з питань екологічної політикиУправління екології та природних ресурсів КМДАДержавна екологічна інспекція Столичного округуДержавна екологічна інспекція УкраїниКиївська міська державна адміністрація - КМДАДарницька районна в місті Києві державна адміністраціяКиївська міська прокуратураПоліція КиєваСлужба безпеки УкраїниКП "Плесо"КО "Київзеленбуд"....