Що варто знати про онкохірургію?

Променева, хіміо-, радіо-, імуно-, таргетна, гормональна терапія — для лікування онкологічних захворювань у наш час застосовують різноманітні методи. Проте в багатьох випадках онкохірургія залишається основним варіантом лікування раку. І хоча цей метод чи не найдавніший, проте досі про нього шириться чимало міфів.

Специфіка онкохірургії

Онкохірургія — це напрямок медицини, в якому поєднані методики класичної хірургії та онкології. Всупереч популярному міфу операція під час раку — це не «останній шанс, коли вже нічого не допомагає», а найперший крок у комплексному лікуванні.

Наскільки складною буде процедура, яку площу тканини доведеться видалити — залежить від стадії та виду онкології. Основний принцип, якого дотримуються онкохірурги в найкращих клініках світу, — це органозберігаючі втручання. До речі, за цим принципом працює онкохірургія і в популярному українському медичному центрі Рішон. До того ж у багатьох випадках українські та закордонні онкохірурги застосовують малотравматичну лапароскопічну чи лазерну методику, тобто без великих розрізів.

У спектрі можливостей онкохірургії:

  • діагностика онкологічного захворювання методом взяття тканин для біопсії;

  • хірургічне видалення пухлини чи її частини;

  • видалення тканин, на які поширилося онкологічне ураження;

  • реконструювання здорових тканин після видалення пухлини.

Також принциповим моментом є дослідження сторожових лімфовузлів. Саме через них ракові клітини розповсюджуються далі по організму, охоплюючи інші органи. Детальна діагностика лімфатичних вузлів допоможе зробити висновки про масштаби поширення раку по тілу та обсяги майбутнього лікування.

У наш час онкохірурги у своїй роботі часто використовують роботизовані та інші сучасні технології, які дозволяють мінімізувати травмування здорових тканин і максимально точно видаляти ракові клітини.

Де в Україні знайти хорошого онкохірурга?

Онкохірургія — один із головних напрямків, за яким працює харківський медичний центр Рішон. У цій клініці за допомогою сучасних методів діагностують і лікують онкологічні захворювання. Хірурги-онкологи успішно видаляють злоякісні та доброякісні пухлини м’яких тканин, виконують біопсію.

У медцентрі займаються пацієнтами з різними видами раку молочної залози, онкогінекологією, фіброаденомами, меланомами та іншими онкологічними діагнозами. Досвідчені лікарі та сучасне обладнання дозволяють досягати позитивних результатів у лікуванні.

А щоб більше дізнатися про онкохірургію, пройти профілактичне обстеження, отримати професійну консультацію чи медичну допомогу онколога в МЦ Рішон, достатньо записати на прийом на сайті.