Сім речей, які радять багаті люди, але не роблять це самі

1. «Треба зберігати гроші». Зберігати гроші при нинішніх банківських ставках і рівні інфляції - все одно, що їх втрачати. Це нерозумне фінансове рішення. Багаті гроші не зберігають, а інвестують.

2. «Треба менше витрачати». Як тільки ти починаєш економити гроші, все відразу розуміють, що у тебе погано йдуть справи, і нових справ з тобою мати вже не хочуть. Та й взагалі - краще не менше витрачати, а більше заробляти.

3. «Не треба влазити в борги». Для бідних борг - це засіб заткнути фінансову діру. Це, з чим вони ще довго розплачуються. Для багатьох - це фінансовий інструмент. Це важіль, за допомогою якого вони ще довго заробляють.

4. «Треба відучитися в університеті, перш ніж почати щось робити». Ага, розкажіть про це Джобсу, Гейтсу, Цукербергу, Деллу, Еллісону, Куму, Каланіку. Щоб щось зробити, треба якомога раніше почати щось робити.

5. «І взагалі, знайдіть собі хорошу роботу». Багаті люди не наймаються на роботу, тому що вони хочуть заробити багато грошей.

6. «Не можна складати всі яйця в одну корзину». Уоррен Баффетт якось сказав: «Ті, хто диверсифікує свої вкладення - не знає, що насправді робити з грошима». Багаті відрізняються від бідних тим, що вони знають, що робити з грошима. Вони вибирають відповідний кошик, кладуть туди свої яйця і йдуть вперед із завзятістю бульдозера.

7. «Треба дотримуватися баланс між життям і роботою». Це для бідних галерних веслярів відпочинок - єдиний спосіб на час вирватися з ланцюгів. Багатим подобається займатися тим, чим вони займаються.