Стартовий капітал

Коли ви вирішили, що відкриття справи вам необхідно знайти стартовий капітал перш за все ви повинні чітко для себе зрозуміти навіщо вам гроші? Дуже важливо щоб ваша бізнес ідея була практична та реалістична.

Не потрібно мріяти про те, чого в реальності не може здійснитися ніколи. Всі мрії повинно бути реальні, адекватні та вимірювані. Ваші потреби повинні повністю відповідати вашим можливостям. Не стрибайте вище голови, не створюйте собі пастку розчарування.

Щоб знайти гроші не завжди варто їх займати. Давайте спробуємо їх знайти заощаджуючи!

1. Управляємо фінансовими потоками:

  • Навчіться контролювати свої фінансові потоки. Ведіть суворий облік доходів та витрат, ви зобов'язані досконально знати ці суми. Ви повинні прагнути збільшити різницю між ними будь-яким доступним способом, адже це наблизить вас до заповітної мети.
  • Гроші повинні робити гроші. Ви зобов'язані захистити свої заощадження від інфляції та від власної незапланованої споживчої активності. 
  • Не залишайте у себе весь отриманий заробіток, відразу ж вкладайте гроші. Це вбереже вас від спокуси витратити більше, ніж було заплановано.
  • Ваші витрати повинні бути чітко сплановані. Ви повинні керуватися цим планом і не відступати від нього. Це допоможе вже на початку місяця залишити собі необхідну на життя суму, а залишок відкласти.

2. Вчимося правильно економити:

  • Економте на всьому: на проїзді в громадському транспорті (можна іноді пройтися пішки), на продуктах харчування, брендовому одягу, на ресторанах і дорогих салонах.
  • Якщо ваш автомобіль - це засіб комфортного пересування, то вам доведеться від нього відмовитися. Можете його продати або віддати в оренду. Таким чином, ви істотно заощадите на бензині, парковці, ремонті. Це не стосується випадку, коли машина - це ваш основний засіб заробітку.
  • Від подорожей доведеться на якийсь час відмовитися. Щоб відмінно провести відпустку, не обов'язково кудись їхати і витрачати нечувані суми.
  • Заощаджуйте на житло. Якщо ви орендуєте дорогі апартаменти, то настав час переїхати в більш скромне житло. Якщо ж ви - власник квартири, то можна розглянути варіант здачі її в оренду подорожче, а собі зняти що-небудь подешевше. Різницю відкласти.
  • Купуйте тільки те, що вам дійсно необхідно. Ви повинні чітко розуміти, що зараз не час для покупки дорогих покупок. Все повинно бути суто за потребами.
  • Беріть в оренду або купуйте б/в. Якщо речі вам потрібні для використання лише декілька раз, то купувати їх буде нерозумно і марнотратно. Оренда допоможе істотно заощадити ваш бюджет. Коли орендувати річ не має можливості, то спробуйте купити її, але б/в. Так вам вдасться виграти від 30 до 50% вартості.
  • Ніяких кредитів. На даному етапі у вас немає зайвих коштів, щоб платити банкам відсотки.

3. Вчимося заробляти:

  • Збільшіть свій робочий день. Якщо ваша заробітна плата - гідна, і начальник не проти відплачувати вам переробку, це відмінний шанс збільшити ваш капітал.
  • Використовуйте всі можливості Інтернету. Займіться фрілансом у вечірній час або під час перерви на роботі. Не нехтуйте будь-яким видом заробітку.
  • Консультуйте. Якщо ви володієте певними унікальними знаннями, то потрібно цим скористатися. Ви можете ділитися ними з оточуючими за гроші.
  • Ваше хобі теж може приносити дохід. Якщо ви прекрасно в'яжете, вишиваєте, готуєте, робіть з дерева, то це може приносити не тільки задоволення, але і заробіток. Свої творіння можна продавати знайомим, колегам або через Інтернет.

Звичайно, чітко дотримуватися всіх порад вам не вдасться. Але можна обрати поради, найбільш прийнятні саме для вас, і безустанно дотримуватися їх.

Тільки наполегливість, завзятість, витримка і цілеспрямованість дозволить домогтися результату. Ваше життя в цей період не повинна перетворитися на пекло, просто дійте згідно з планом, не форсує події, поступово зменшуйте витрати і збільшуйте доходи.

Будьте дисциплінованими, і вам вдасться самостійно накопичити стартовий капітал.

Дивіться також