Столиця України впевнено перетворюється у ФОРПОСТ ЗМІН у громадянському секторі

Схоже, що 2021 рік стане роком, який ввійде в історію України, як рік реальних змін у громадянському секторі.

І надзвичайно приємно, що саме Київ - столиця України - стає ФОРПОСТОМ ЗМІН, в принципі як має і бути, оскільки в Києві зосереджена найбільша кількість громадських організацій, рухів. 

Дивіться самі.

Вперше в історії України започатковано абсолютно прозору, відкриту процедуру підписання громадянського договору "Меморандум про створення Київського Офісу Децентралізації" на унікальній платформі громадської участі "SPILNO".

Сам текст Меморандуму пройшов відкрите обговорення на платформі, до його створення міг долучитись будь-хто і внести свої правки в режимі онлайн, що особливо важливо в умовах карантинних обмежень.

Абсолютно унікальна процедура приєднання до Меморандуму і його підписання. Тепер немає необхідності зайвий раз зустрічатись, друкувати Меморандум, використовувати печатки, ставити свій підпис, як це робилось за часів "совка". Забудьте. Київ запропонував абсолютно інноваційний підхід. Не виходячи з дому, лише зареєструвавшись на відкритій платформі громадській участі "SPILNO", будь яка громадська організація м.Києва після обговорення серед своїх членів, може в режимі онлайн приєднатись до Меморандуму через залишення свого "підпису" у вигляді коменту під текстом Меморандуму. Надзвичайна проста процедура і кожний в режимі онлайн може спокійно слідкувати і знати в реальному часі хто підписав, скільки організацій приєдналось.

Дуже приємно, що вперше в історії Києва та України текст такого Меморандуму підготовлено не "зверху", а "знизу", тобто його ініціювали не посадовці, які розробляють стратегії розвитку громадянського суспільства, а саме представники реального громадянського суспільства.

В даному випадку мова йде про ГО "Укрмедіа". Ця громадська організація вчора оприлюднила погоджений у з усіма учасниками відкритого обговорення текст Меморандуму і запропонувала громадським організаціям приєднуватись до Меморандуму через дуже просту процедуру підписання, про яку ми написали вище.

Особливо приємно, що лише вчора був оприлюднений текст Меморандуму, а вже сьогодні є перший підписант цього Меморандуму. Ним стала ГО "Озеро Качине". Голова ГО "Озеро Качине" так написав у коментах під Меморандумом : ГО "Озеро Качине" положення "Меморандуму про створення Київського Офісу Децентралізації", даною пропозицією засвідчує долучення до Меморандуму. Дякую за запрошення. ГО "Укрмедія", успіху у роботі усім учасникам Меморандуму, Голова ГО "Озеро Качине" Сергій Куценко."

Тому, шановні учасники громадянського суспільства! Можливості Є, їх безліч. Приєднуйтесь до Меморандуму і розпочинаймо змінювати країну СПІЛЬНО!

Текст Меморандуму: https://spilno.org/.../memorandum-pro-stvorennya...

А ми у силу свої можливостей будемо вам допомагати висвітлювати ваші чудові ініціативи.

Ми не чекаємо змін, ми їх створюємо!