Українська земля: Лот продано?

Випадково сьогодні натрапив на допис Андрія Карповича про  "787 аркушів від Держгеонадра", які містять вичерпну інформацію по кожному з родовищ, по кожній свердловині природного газу в Україні з 01.01.2014 по 31.12.2020 рік. Цю інформацію він отримав спеціально заради того, щоб розібратись із питанням "лівих свердловин", які незареєстровані і на які немає паспорту, а також з "газовими шахраями"...

Одразу згадав про Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення". Пам'ятаєте про такий? 

Порівняйте 787 аркушів і 3,5 аркуші паперу для обгрунтування записку ринку землі!!!

3,5 аркушів вистачило для того, щоб почати процес розпродажу 30,7 млн. га української землі без врахування того що заховано у надрах цієї землі!!!

Надра української землі - це взагалі утаємничена інформація, яка нікому не показується і про яку нікому не розповідають! А навіщо, якщо за 2000 доларів, у кращому випадку, можна буде скупити усе? З чим залишаться українці - це прораховано? Кому будуть належати родовища - прораховано? Де знаходяться ці родовища - з'ясовано?

Для чого я це пишу... Просто, друзі, показати цинізм і легкість, з якою українців позбавляють основного - ЗЕМЛІ!!!

Можливо ця невеличка стаття змусить задуматись і щось виправити, поки Земля ще є?

А наприкінці просто лише нагадаю, що суб'єктом права законодавчої ініціативи цього закону виступили 14 Народних депутатів України і подали ці депутати разом із проектом закону аж 3,5 аркуші пояснювальної записки, в якій зокрема зазначалось: "Проект Закону розроблений з метою формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, забезпечення конституційних прав громадян України на вільне розпорядження своєю власністю, створення прозорих умов для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами та юридичними особами України. Врегулювання зазначеного питання сприятиме розвитку аграрної галузі України, підвищення вартості сільськогосподарських угідь, залучення інвестицій в сільське господарство України. Дозволить подолати негативні явища, які виникли у зв’язку з існуванням заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення, зокрема, корупція, деградація ґрунтів, знецінення земель, тощо."

В Обґрунтуванні необхідності прийняття Акту ініціатори законопроекту згадали про Конституцію і права права громадян України на землю: "В результаті продовжує діяти мораторій (заборона на відчуження та зміну цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення), який обмежує права власників земельних ділянок, закріплені частиною першою статті 90 Земельного кодексу України та статтею 41 Конституції України, у власності яких на сьогодні знаходиться (74 % від площі цих угідь по Україні), в тому числі 27,1 млн. га ріллі (83,5 % від площі ріллі по Україні). Крім того, земельний мораторій обмежує конституційне право власності на землю. Громадяни України, які відчувають негативний вплив такого обмеження конституційного права на землю, намагаються захистити порушене право у судах, в тому числі і у Європейському суді з прав людини."

Також народні обранці надали "потужне" Фінансово-економічне обґрунтування: "Реалізація проекту Закону не потребує додаткового фінансування з державного та місцевого бюджетів, а також інших додаткових витрат." да ще  і Прогноз результатів: "Реалізація проекту Закону матиме такі позитивні соціально-економічні наслідки: повноцінна реалізація права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення громадянами України; встановлення об’єктивної ринкової вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення у процесі їх економічного обігу та зростання капіталізації землі; збільшення інвестиційних можливостей аграрного сектора, зокрема, через розвиток іпотечного кредитування під заставу земель сільськогосподарського призначення; раціональний перерозподіл земель сільськогосподарського призначення та оптимізація їх використання; підвищення рівня мотивації праці через поєднання в особі громадянина України власника землі та виробника сільськогосподарської продукції; забезпечення прозорості операцій із землею; підвищення економічного благополуччя населення, створення на селі міцного економічно активного середнього класу."

Варто також зазначити, що Голова МінАПК Роман Лещенко 4 лютого цього року  в інтерв'ю "Радіо НВ" навіть підрахував ціну 1 га української землі: на його "глибоке переконання, десь в районі 2 тисяч доларів буде вартість гектара землі в Україні"

Ось такі справи.... Ще з Землею, але незабаром все зміниться... Прийдуть нові господарі....