Українців на 10 днів позбавили права звертатись до суду?

Як стало відомо в.о. голови Дарницького Районного суду м.Києва Т.В.Щасна видала розпорядження №103 від 21 грудня 2020 року "Про тимчасове припинення прийому, реєстрації та автоматизованого розподілу заяв, клопотань, скарг тощо".

Згідно цього розпорядження, Т.Щасна ЗОБОВ'ЯЗАЛА:

1. Тимчасово припинити прийом, реєстрацію та автоматизований розподіл заяв, клопотань, скарг тощо, окрім тих, що підлягають невідкладному розгляду, або мають скорочені терміни розгляду з 28 грудня 2020 року по 06 січня 2021 року.

2. Довести до відома громадськості зміст даного розпорядження шляхом розміщення його на офіційному сайті Дарницького районного суду міста Києва.

3. Ознайомити з даним розпорядженням працівників суду.

На виконання п.2 Розпорядження №103, 21.12.2020 на офіційному сайті Дарницького районного суду м.Києві у рубриці "НОВИНИ" було розміщена наступна інформація: "Складання річних звітів. у зв'язку із підготовкою та складанням щорічного статистичного звіту за 2020 рік Дарницький районний суд міста Києва тимчасово припиняє прийом, реєстрацію та автоматизований розподіл справ, окрім тих, що підлягають невідкладному розгляду або мають скорочені терміни розгляду з 28 грудня 2020 року по 06 січня 2021 року. останній день прийому громадян на видачу процесуальних документів канцеляріями суду 23 грудня 2020 року."

Дуже цікаве обгрунтування такого розпорядження: "відповідно до п.9 Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, Рішення зборів суддів від 16.12.2020, з урахуванням доповідних працівників відділу організаційного забезпечення розгляду справ про адміністративні правопорушення, відділу організаційного забезпечення розгляду цивільних та адміністративних справ, відділу документального обліку, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія), для забезпечення можливості підготовки та здачі річного звіту за підсумками роботи суду за 2020 рік".

Ми раді допомогти Дарницькому районному суду м.Києва у доведенні до відома громадськості змісту даного розпорядження.

В черговий раз запевнюємось у тому наскільки в Україні більш вагомі "інструкції з діловодства" або "Рішення зборів" або "доповідні працівників".

Як зручно, комфортно і швидко через звичайні "паперці" змінювати Конституцію, закони.

А ви як думаєте? Вам до вподоби така новітня практика? Чи це стала практика поширена в Україні?