Військовому ЗСУ у полоні у ПВК «Вагнер» ампутували поранені руки без накладання швів

У лютому під Бахмутом у машину Іллі потрапила ракета. Обидві руки військового зазнали поранень, він перетягнув їх джгутом і спробував вибратися. Проте бійці ПВК вистрілили йому в ноги та взяли Михальчука в полон.

«Солдати Вагнера зняли з нього джгути і замінили їх на грубі гумові трубки, зав'язавши їх такими тугими вузлами, що їх неможливо було послабити, згадує він. Коли Михальчука перевели на територію, яку утримують Росія, він благав викрадачів ампутувати йому праву руку. За його словами, йому відмовили у допомозі.
За десять годин вони прибули на територію, де Михальчук провів увесь час свого полону. Його відвели до підвалу, який він описав як темний і погано провітрюваний. За словами Іллі, його ліву руку можна було врятувати після ракетного обстрілу, але вона почорніла від некрозу, через нестачу крові через тугі гумові трубки. Він сказав, що бійці ПВК ясно дали зрозуміти, що йому не буде надано медичну допомогу, доки він не буде допитаний, що тривало кілька годин», — йдеться у матеріалі WP.

Міхальчук розповів журналістам, що після допитів його приспали, а коли він прийшов до тями, обидві руки були ампутовані. Люди, які проводили операцію, перев'язали його кукси, не зашиваючи їх.

«Допити були безперервними. Коли він непритомнів, йому вводили невідому речовину, щоб він не спав, щоб вони могли продовжувати», — пише видання.

У квітні Ілля Міхальчук був обміняний, зараз він перебуває на лікуванні у США.