Я, Ти, Ми...СПІЛЬНО змінюємо інфопростір. ДОЛУЧАЙТЕСЬ!

Чи можливо створити інфопростір без 6С? Чи можливо створити інфопростір для Людей і про Людей?

Чи можливо взагалі зробити так, щоб Люди відчували себе не споживачами, глядачами, слухачами, а безпосередніми учасниками спільнотворення інфопростору?

Давно мрію про це і не тільки мрію але й намагаюсь по трохи реалізовувати це. Але спочатку про передісторію питання....

Минулого року 25 грудня 2020 року  на своїй сторінці я написав допис "Різдвяна історія майбутнього від Білої Ворони до Чистого Четверга". Ось він:

"11.11.2020 після тривалого періоду чергових зрад, кампаній з дискредитації, повної спустошеності, сумнівів, зневіри, роздумів... я прийняв рішення зібратися з силами (на той час останніми), взяти себе "в руки", знов повірити у майже неможливе і повернутись до втілення своєї давньої мрії - створення громадського медійного простору для людей, для нас з вами.

Саме в цей день, одразу коли прокинувся, в голову "постукали" два простих слова - "Чистий Четвер". І я зрозумів: ось вона та сама назва, яка потрібна для нового медійного проекту. Навіть мурашки пробігли по тілу.

Перша моя спроба створення громадського медійного простору нового формату відбулась на волонтерському громадському телебаченні Я-UA.

Дякую Володимир Teтерук, Іван Петухов за те, що повірили в мене, в мої сили і надали можливість втілити в життя мій авторський задум "Клуб біла ворона"

"Клуб Біла ворона" - це місце, де зустрічаються неординарні особистості, об’єднані жагою до життя та змін. У центрі уваги людина, яка діє усупереч власної вигоди, несприятливих обставин, нерозуміння оточуючих та внутрішніх вад. Вона кидає виклик традиційним правилам і спрямовує волю на творення нового і невідомого. Вона підриває засади буденності та виходить за межі очікувань.

Вона господар своєї долі, інноватор та джерело еволюції. Вона - активіст/ка, освітянин/ка, науковець/ця, громадський діяч/ка. Ми говоримо про наболіле, ділимося досвідом, враженнями, знаннями й мріями. Ми допомагаємо, підтримуємо, розвиваємо один одного через діалог, взаємодію, науку та освіту."

14 березня 2018 року відбувся перший ефір засідання Клубу на дуже символічну і важливу для мене тему: "Андріївський Узвіз: руйнація, збереження, відродження", а першими членами клубу стали Ольга Рутковська, Віталій Білецький, Slava Lyakh .

З цього часу кожної середи проходили засідання клубу у прямому ефірі.

На сьогоднішній день за минулих два роки вже вийшло більше 300 етерів засідання "Клубу біла ворона", і я дуже радію тому, що програма живе своїм життям, і дуже дякую тим людям, в першу чергу Світлана Вовк, завдяки яким це стає можливим.

Але повернемось до Чистого Четверга. Мій задум і авторську ідею допомогли реалізувати цього разу Сергій Яригін і Студія Толока! Дякую їм за це безмежно!

Друзі, у 2020 році на студії Толока ми вже встигли провести 7 чудових, як на мене, Чистих Четверга. Тепер по черзі про кожний з них стисло (тема, гості, посилання на етер) і мої слова ВЕЛИЧЕЗНОЇ ПОВАГИ, ВДЯЧНОСТІ від щирого серця і побажаннями усього найкращого у новому 2021 році кожному гостю студії!

Обираючи тему першого етеру, я для себе одразу вирішив, що ця тема має бути обов'язково пов'язана із збереженням природи. І так воно і сталось.

12.11.2020 Перший #ЧистийЧетвер 

  • "Як ожила та почала дихати річка Підбірна". Матвей Вермиенко. Дякую Матвію, за неймовірну історію про киян, які власними силами відродили з небуття річку Підбірна. Подивитись можна https://fb.watch/2Bf_Brd-S9/

19.11.2020 Другий #ЧистийЧетвер 

26.11.2020 Третій #ЧистийЧетвер 

3.12.2020 Четвертий #ЧистийЧетвер

10.12.2020 П'ятий #ЧистийЧетвер

  • "Як перетворити бібліотеки в невеличких містах і селах на сучасний простір розвитку громад. Історія успіху з Полтавщини" Наталія Баришпольська Smart Foundation Подивитись можна https://fb.watch/2Bj8moUpyr/
  • "Нам пощастило жити в час зростання ролі громади" Ігор Хацевич Подивитись можна https://fb.watch/2BjdUNf0_i/
  • "Не можна розчаровуватись в Україні! Українську Державу піднімемо!" Вадим Трюхан Подивитись можна https://fb.watch/2Bji-im1og/

17.12.2020 Шостий #ЧистийЧетвер

24.12.2020 Сьомий #ЧистийЧетвер

До зустрічі в наступних ефірах! Чекайте анонсів! #ЧистийЧетвер #ЧистихУсімДумок #CергійКуценко – автор та ведучий"

В останній день 2020 року стартував мій  новий проект "Пороги, які Ми здолаємо"2 січня про це написав так: "Друзі! Запрошую вас приєднуватись до нового медійного проекту "ПОРОГИ", який стартував 31.12.2020. Новий рік відкрив для нас усіх вікно можливостей. Воно невеличке, але Є. Цей медійний проект спрямований як раз на те, щоб допомогти нам стати більш ефективними в наших діях. Долучайтесь!".

Весь 2021 рік  з невеличкою але дуже потужною командою ентузіастів ми працювали над розвитком проекту "СПІЛЬНО".

Дякую Олегу Чеславському за запрошення та допомогу у СПІЛЬНОтворенні!

Дякую усім друзям, колегам, які долучились і весь цей рік брали активну участь у СПІЛЬНОТВОРЕННІ! Ви надзвичайні! Саме завдяки вам вдалось зробити стільки! Але попереду ще більше роботи! 

ДОЛУЧАЙТЕСЬ! Впевнений, що СПІЛЬНО МИ ЗДАТНІ ЗРОБИТИ НАБАГАТО БІЛЬШЕ!!! Вікно можливостей відкрито! Все в наших руках!