Як технології змінять транспорт у розумних містах

Як ми знаємо, транспортні перевозки переживають помітні зміни, які перетворять міста, бізнес та суспільство.

Останніми роками соціально-економічні сили, що поєднуються з прогресом у галузі технологій, соціальних мереж, локальних послуг, бездротових служб та хмарних технологій, сприяють зростанню мобільності та попиту.

Все частіше споживачі звертаються до послуг мобільності на основі попиту та завдяки додаткам для перевезень.

Недавнє глобальне дослідження компанії BAI Communications показало, що перевезення відіграє життєво важливу роль у створенні розумних міст світового класу. Вісімдесят три відсотки респондентів сказали, що інновації в транспорті є ключовою особливістю розумного міста, і майже половина (45 відсотків) вважають, що місто не можна вважати світовим, якщо воно не має хорошого цифрового зв’язку.

Екосистема мобільності перебуває на межі трансформації, яка буде забезпечена цифровими технологіями. Цифрові технології дадуть змогу мандрівникам та транспортним системам постійно бути повністю підключеними не лише до самого Інтернету, але й кожного іншого користувача.

Тенденції, що сприяють розвитку інновацій у мобільності

Підвищення обізнаності про навколишнє середовище, технологічні досягнення, збільшення очікуваної тривалості життя, збільшення тривалості роботи домогосподарств і прихід на роботу молодого покоління вносять вклад в фундаментальні зміни, що впливають на мобільність. Ці зміни вносять вклад в п'ять пунктів інновацій мобільності

Спільна мобільність: Спільна мобільність дозволяє користувачам отримувати короткочасний доступ до видів транспорту за потребою. Екосистема послуг спільного транспорту продовжує зростати і включає в себе цілий спектр послуг, таких як спільне використання автомобілів, спільна мікромобільність (наприклад, спільне використання велосипедів та скутерів), транспортні мережі та громадські перевезення.

Інтеграція цифрової інформації та оплати за проїзд: Ці сервіси можуть допомогти подолати інформаційні прогалини, зробити зручнішими багатомодальні подорожі та громадський транспорт та покращити прийняття рішень за допомогою динамічної інформації в режимі реального часу протягом усієї поїздки

Комодифікація перевезень: Споживачі привласнюють економічні значення режимам та беруть участь у багатомодальних процесах прийняття рішень на основі різноманітних факторів, таких як вартість, час подорожі, час очікування, кількість з'єднань, зручність та інші ознаки. Замість того, щоб приймати рішення між режимами, споживачі мобільності можуть приймати рішення між режимами, по суті "модальним ланцюжком", щоб оптимізувати маршрут, час у дорозі та вартість.

Автоматизація: Автоматизація транспортних засобів також має потенціал для створення нових і захоплюючих можливостей як для державного, так і для приватного секторів, таких як економія витрат; автоматизований підбір, вивіз та зарядка; та більш економічні та зручні послуги, що реагують на попит.

Електрифікація: Транспортні засоби з електричним приводом, які використовують один або декілька електричних або тягових двигунів для приведення в рух, можуть зменшити викиди вуглецю та інші викиди, пом'якшивши багато наслідків, пов'язаних з транспортуванням, пов'язаних із посиленням урбанізації в містах.

Технологія перестановки міст

Технологія змінює спосіб подорожей та перетворення міст та суспільства. Дослідження BAI встановило, що 81 відсоток користувачів залізничного транспорту вважає, що прогрес у транспортних технологіях або змінює спосіб їхнього користування громадським транспортом, або збільшує його використання.

Із розвитком технологій це дає можливості новому поколінню підключених мандрівників чи «цифрових тубільців», які більш пристосовані до інформації про транспорт у режимі реального часу та все частіше вимагають постійного зв’язку даних протягом своєї подорожі.

У наступне десятиліття ці тенденції, ймовірно, стануть найбільш вагомою зміною, що вплине на мегаполіси та громадський транспорт.

Зокрема, автоматизація транспортних засобів, ймовірно, призведе до кардинальних змін у містах, змінивши витрати, схему руху на дорозі та вибір транспорту.

Автоматизація транспортних засобів, ймовірно, змінить характер давніх модальних відносин, які існують у транспорті роками та представляють кілька потенційних можливостей для розумних міст та громадського транспорту.

Можливості для громадського транспорту та розумних міст

Технологія може служити транспортним «мультимодальним мультиплікатором» для розумних міст та підвищити ефективність громадського транспорту. Оцифровка громадського транспорту за допомогою інформації в режимі реального часу, мобільних додатків та інших технологій може покращити досвід клієнтів та дозволити мандрівникам приймати більш обізнані та ефективні рішення щодо мобільності.

 

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство