Як Управління екології КМДА і світ оцінює стан довкілля в Києві?

Київ - найзеленіше місто в Україні посідає лише 100 місце у рейтингу 155 найзеленіших міст світу!

 Два боки однієї медалі. 

11 січня в Міжнародний день заповідників та національних парків у мережі ФБ було оприлюднено дві новини. 

Одна - на сторінці Управління екології та природних ресурсів КМДА такого змісту:

"Київ – лідер серед міст України за кількістю та площею об’єктів природно-заповідного фонду. У порівнянні з іншими містами України площа природньо-заповідного фонда м.Києва значно вища. Так, у м. Львів – 32 об’єкта ПЗФ на загальній площі 561 га, що становить 3 % від площі міста., у м. Харків налічується 15 територій та об’єктів ПЗФ на загальній площі 467,65 га, що становить приблизно 1,4 % від усієї міської території. Навіть у порівнянні з європейськими містами, такими як Амстердам та Лондон, де відсоток заповідних територій та парків становить 12 % та 2 % відповідно, Київ займає лідируючу позицію.

За роки незалежності площа природно-заповідного фонду України збільшилася у 2 рази, що є беззаперечно позитивною динамікою для екології України."

Друга - на сторінці "Beloded Landscaping":

"HUGSI опублікувала рейтинг найзеленіших міст світу 2020.

Київ зайняв лише 100 місце з 155. Це означає, що зелені зони, закладені ще під СРСР, давно не справляються із збільшенням навантаження, що пов'язане з розвитком міста.

Індекс HUGSI (індекс Husqvarna Urban Green Space Index) бере за основу для розрахунку відсоток міського озеленення, стан зеленої зони та розповсюдження рослин у місті. Дані збирають супутники, які контролюються Європейським космічним агентством (ЄСВ). Для уточнення та підтвердження результатів використовуються додаткові дані про супутникові зображення, отримані через Airbus та Maxar. Далі вони обробляються і розраховуються за індексом.

Потенційно їх можна використовувати для: Розуміння стану та розвитку міста, Порівняння міст, Ідентифікація проблемних ділянок та зон розвитку, Про що треба подумати.

Що з цим робити? Слідкуйте за публікаціями в групі благоустрою Білодед - розповімо.

https://www.hugsi.green/ranking/?All

#urbantrees #greendata #greenspaces #urbandesign #biodiversity #sustainability #urban #HUGSI"

До чого це?

Да до того, що завжди варто аналізувати весь спектр наявної інформації та робити правильні висновки, якщо хочемо дихати свіжим повітрям і насолоджуватись краєвидами столиці.