Заробляємо вдома, кейс №16: Як створити онлайн-школу?

Ще кілька місяців тому більшість з нас мали роботу і не дуже переймалися думкою про те, що світ може змінитись і ми всі опинимось у примусово-добровільному заточенні вдома. І все ж таки - це реальність дня сьогоднішнього Ми всі сидимо дома, але грошей при цьому більше не стає і їх треба якось заробляти.

Що робити? Як почати заробляти вдома? Який бізнес можливо започаткувати не виходячи з квартири?

На ці та інші питання ми намагатимемось відповісти вам у рубриці яку ми започаткували сьогодні: "Заробляємо вдома". 

Кейс №16: Як створити онлайн-школу?

  1. Проаналізуйте ринок. Щоб конкурувати з відомими онлайн-школами, вам необхідно відшукати та запустити нішеві проекти, цікаві фахівцям, а не всій можливій аудиторії. Вивчайте професійні спільноти і форуми, щоб краще зрозуміти потреби вашої цільової аудиторії.
  2. Оберіть тему курсу. Не варто починати з вузькоспеціалізованих тем. Загляньте в пошуковики, подивіться, що гуглять люди, і виберіть зрозумілу і близьку вашої цільової аудиторії тему.
  3. Оберіть цільову аудиторію. Для початку чітко визначте проблему (біль), яку планує вирішити курс, а також результат навчання. Так вам буде легше зрозуміти, хто є цільовою аудиторією вашого курсу.
  4. Розробіть навчальну програму. Для кожної конкретної дисципліни підберіть відповідний формат. У виборі відштовхуйтесь від предмета. Теорію підкріплюйте практичними завданнями.
  5. Підберіть лекторів. Краще віддавати перевагу практикам, ніж викладачам - теоретикам, які не бачили нічого, крім своєї кафедри.
  6. Визначте вартість курсу. Відштовхуйтеся від вартості залучення клієнта та інших ваших витрат.
  7. Оберіть платформу. Онлайн-курси можуть бути різними: відео, текстовими, у вигляді онлайн-вебінарів, в мобільному додатку або в закритому телеграм-каналі. Для кожного формату необхідно підібрати відповідний майданчик.
  8.  Залучіть аудиторію. Створіть лендінг, на якому буде інформація про програму та лекторів і запустіть рекламу за кілька місяців до початку роботи курсу. Основні канали продажів для онлайн-курсів - таргетована реклама, безкоштовні вебінари і контент-маркетинг.

 

Якщо у вас виникла цікава ідея і ви шукаєте: партнерів, інвестора або ментора. Якщо ви бажаєте просто перевірити, протестувати вашу ідею, почути думку експертів, громадськості. Створити Ідею

За допомогою цього інструменту ви отримаєте неоціненну органічну громадську експертизу вашої бізнес або соціальної ідеї. Знайдете однодумців, партнерів, зберете команду, або навіть знайдете фінансування.