Які лікери купити в домашній бар

Збираючи власну колекцію смачного та унікального алкоголю, не обійтися хоча б без декількох лікерів. Вони насичені, солодкі та добре поєднуються з іншими напоями. До того ж вони багатофункціональні: їх можна пити в чистому вигляді, додавати до коктейлів чи страв, розбавляти іншими напоями тощо. Тож залишилося тільки обрати свій набір. Рекомендуємо замовляти одразу декілька пляшок, щоб зекономити на доставленні та одразу спробувати декілька різних смаків. В такому випадку буде простіше зрозуміти, який лікер більше пасуватиме саме вашому смаку. 

Найсмачніші лікери

Загального правила, яке б чітко регулювало це питання, звичайно немає. Проте деякі напої стали настільки популярними, що без них і правда важко уявити повноцінний набір домашнього алкоголю. Серед таких напоїв:

  1. Jagermeister. Німецький лікер на основі трав та прянощів темно-коричневого кольору. Присмак тонкий, солодкий, з елементами терпкості. В ароматі відчуваються прянощі, гірські трави та кориця. Ідеальний для подавання перед чи після обіду для кращого травлення.
  2. Baileys Original. Унікальний напій на основі натуральних ірландських вершків та міцного віскі. Також у складі є шоколад і карамель. На смак напій солодкий, вершковий, теплий. В ароматі відчувається випічка та десерти. Колір напою — світлий, кремовий. Додається до кави, коктейлів та розпивається в чистому вигляді разом з десертами та фруктами.
  3. Cointreau. Ваш ідеальний цитрусовий лікер, що настоюється на шкірках апельсинів з додаванням есенції з гірких та солодких сортів цих плодів. Рецепт напою досі достеменно невідомий, адже виробник тримає його в секреті. У смаку відчувається гіркота та солодкість м'якоті апельсинів, мандаринів. Аромат — тонізувальний, з нотками тропічних фруктів.
  4. Amaretto. Класичний італійський лікер на основі мигдалю або абрикосових кісточок з додаванням прянощів. У смаку відчуваються ванільні ноти, з легкою терпкістю та гіркотою горіхів. Аромат складний, цитрусово-горіховий. Також подається разом з десертами, твердими сирами. Додається в десерти або каву.

Це досить базовий список, в якому зібрані напої з різними смаками. Проте якщо вам не смакують вершкові або трав'яні лікери, завжди можна обрати щось інше.

Як правильно вибирати алкоголь

Перше правило вдалого шопінгу — знайти нормальний інтернет-магазин. Коли справа стосується алкоголю це особливо важливо: неякісний продукт здатний не просто розчарувати, а й заподіяти шкоду здоров'ю. Для першої покупки краще звертатися до великих інтернет-магазинів і маркетплейсів, як то MAUDAU. Продукти, що пропонує платформа, тільки сертифікована. До того ж там можна замовити й інші речі: чарки та бокали для напоїв, барне приладдя, харчові продукти, які довго не псуються.