З чого почати розвиток особистого бренду?

Інструменти маркетингу, піару та брендингу більше не належать корпораціям. Тепер цим займаються підприємці та фахівці. Будь-який з нас працює в конкурентному середовищі. І ми шукаємо способи виділитися.

Ми вже розповідали як експертам допомогає персональний брендінг. Він зміцнює авторитет і підтримує довіру, розширює аудиторію і залучає нових клієнтів.

З чого складається робота над персональним брендом:

1. Навички і цінності

Не видавайте себе за когось іншого. Який у вас досвід, чому ви вчилися, чим щиро захоплені?

2. Місія

Звернемося до ваших цілей: наприклад, заробити грошей, вчити інших, отримати визнання. Чим ви б хотіли прославитися?

3. Ключове повідомлення

Тепер кожен ваш пост, або стаття, або презентація повинні транслювати це послання. Наприклад: ви краще за всіх розбираєтеся в сталому розвитоку бізнесу і можете цьому навчити.

4. Тональність

Яким буде ваш контент? Сухим, але професійним? Доброзичливим? Ексцентричним? Створіть свій образ.

5. Цільова аудиторія

Не можна звертатися просто до світу. Хто ваші клієнти - фахівці, любителі, а може, першокурсники або матусі? Це допоможе зрозуміти, де вам краще розміщувати контент: в телеграм-каналі або в блозі на Medium.

6. Ваша унікальна торгова пропозиція

Болюче питання: що вас виділяє з маси? Наприклад, ви займаєтеся таргетованою рекламою. Чим ви краще за інших ста тисяч таргетологів? Це буде вашим УТП.

7. Точки контакту

Сумно бути шевцем без чобіт. Дизайнером з сайтом, що не адаптований під мобільні пристрої, або smm-фахівцем з напівпорожнім профілем в інстаграмі. Опрацюйте всі ваші канали комунікації.

А головне - у вас вже є особистий бренд. Він склався в очах оточуючих, навіть якщо ви не інвестували в його розвиток. І якщо він вас не влаштовує, саме час цим зайнятися.