Заробляємо вдома, кейс №14: SMM студія

Ще кілька місяців тому більшість з нас мали роботу і не дуже переймалися думкою про те, що світ може змінитись і ми всі опинимось у примусово-добровільному заточенні вдома. І все ж таки - це реальність дня сьогоднішнього Ми всі сидимо дома, але грошей при цьому більше не стає і їх треба якось заробляти.

Що робити? Як почати заробляти вдома? Який бізнес можливо започаткувати не виходячи з квартири?

На ці та інші питання ми намагатимемось відповісти вам у рубриці яку ми започаткували сьогодні: "Заробляємо вдома". 

Кейс №14: SMM студія

SMM - агентство або студія, це компанія діяльність якої пов'язана з промоцією бізнесу в соцмережах. Завдання такої компанії комплесні, але дуже різноманітні:

  • дизайн та оформлення сторінок в соцмережах;
  • створення фото, відео та текстового контенту;
  • спілкування з лідерами думок і трендсеттерами;
  • організація рекламних конкурсів та акцій;
  • спілкування з передплатниками в коментарях;
  • налаштування таргетованої реклами.

Зазвичай створюють власне агентство або студію приходять журналісти або IT спеціалісти яки мають досвід роботи в SEO та SMM проектах.

Це логічний процес розвитку. І відбувається це тоді коли спеціаліст відчуває що йому потрібно розвиватися, а працюючи на фірму він не може розкритися на повну, не може реалізувати свої найсміливіші та найризикованіші ідеї.

Саме тому найчастіше вони створюють власний бізнес обслуговуючі декількох своїх старих клієнтів.

З чого почати?

Якщо у вас вже є клієнти, які довіряють та готові продовжувати з вами співпрацювати це супер! Вам фактично вже не потрібно переконувати оточуючих, що ви "профі" і вам можна довіряти. Ваші клієнти - це ваш головний рекламний капітал.

Але в більшості випадків так везе не всім. Тому, починаючи з нуля, перш за все проведіть невеличку розвідку. Подивіться як працюю ваші майбутні конкуренти. Опишіть, що ви помітили, що вам сподобалось. Що би ви могли зробити краще. Ну і звичайно вивчить основи за якими цінами і хто пропонує послуги на ринку.

Ну а потім приступайте до створення плану по відкриттю власного агентства.

1. Розробка бізнес-плану, стратегії розвитку і власного сайту

Бізнес план

Перш за все ви повинні створити документ в якому будуть (можна навіть у вільній формі) зафіксовані всі ваші витрати та заплановані прибутки.

Витрати прораховуйте дуже ретельно. Ви повинні зрозуміти, що вартість електрики, послуг мобільного оператора - це постійні витрати і вони також повинні впливати на вартість ваших послуг.

Створіть приблизний графік продажів щоб зрозуміти скільки вам необхідно заробити щоб вийти на прибуток.

Зареєструйте ФОП

Оформлення індивідуального підприємництва та вибір коду КВЕД при реєстрації в податковій службі це необхідний етап легалізації вашої діяльності. Навряд ви знайдете клієнтів якщо ви будете працювати не офіційно. 

Сайт +

Дизайн та оформлення сайту та сторінки в соцмережах мають презентувати вміння. Не використовуйте власні акаунти для бізнесу.

Команда

Бажано щоб в команді були представлені такі спеціалісти:

  • менеджер;
  • копірайтер;
  • таргетолог;
  • фотограф;
  • маркетолог;
  • дизайнер;
  • відеомейкер.

Звичайно універсальних солдатів ніхто не скасовувfd^ тому ви можете спробувати виступати у всіх цих ролях одноосібно.

2. Як шукати клієнтів?

Найкраща та найефективніша реклама - це "сарафанне радіо". Розпочати ви можете зі своїх рідних та близьких. Колишніх клієнтів, знайомих, друзів та товаришів.

Кілька вдалих кейсів і вас як хорошого SMM спеціаліста рекомендуватимуть ваші клієнти ніби коштовність.

3. Чи можна перший час попрацювати безкоштовно?

Ні! Ніколи не пропонуйте свої послуги безкоштовно. 

По-перше, на голому ентузіазмі далеко не заїдеш. Вам потрібно якось компенсувати свої витрати, на щось жити, і якось оплачувати рекламні кампанії.

По-друге, люди так влаштовані - вони не цінують нічого безкоштовного. Навіть гірше. Клієнт якому ви зробите щось безкоштовно буде вважати вас поганим професіоналом, бо він точно знає що нічого цінного безкоштовно отримати не можна.

Все має оцінюватися грошима. Ви можете запропонувати більш лояльні розцінки, але з будь-яким меркантильним підґрунтям.

4. Скільки треба вкласти?

Сума стартових інвестицій для відкриття зовсім невеликої студії може не перевищувати і декілька сотень доларів.

По-перше, вам необхідно вкластись в сайт, дизайн та оформлення сторінки - якщо у вас в команді немає дизайнера.

По-друге, і без варіантів, вам необхідно вкластися в рекламу.

Найкраще ловити рибу - там де вона водиться. Тому якщо ви шукаєте клієнтів для реклами в соцмережах - розміщуйте рекламу в соцмережах.

На початку вам необхідно буде вкласти не менш ніж як 1000 доларів на рекламну компанію. Ну а її результативність залежатиме від вашого таргетолага (водночас 
протестуєте).

Вартість ведення соцмереж варіюється в залежності від потреб замовника, його статусу і вимог до оформлення і контенту профілю. Мінімально може починатися від 15000 рублів на місяць до 150 000 і вище.

SMM студія онлайн дуже перспективний бізнес що принесе чималий прибуток своїм засновникам. До того ж цей напрям постійно розвивається, і компанія, яка зможе запропонувати своїм клієнтам щось абсолютно нове, отримає дуже важливу конкурентну перевагу і звичайно прибуток.

 

Якщо у вас виникла цікава ідея і ви шукаєте: партнерів, інвестора або ментора. Якщо ви бажаєте просто перевірити, протестувати вашу ідею, почути думку експертів, громадськості. Створити Ідею

За допомогою цього інструменту ви отримаєте неоціненну органічну громадську експертизу вашої бізнес або соціальної ідеї. Знайдете однодумців, партнерів, зберете команду, або навіть знайдете фінансування.