Зарядка електромобіля

Збільшення ємності акумуляторів та пробігу на одній зарядці призводить до того, що електромобіль стає все більш вигідним засобом пересування. «Заправляти» його можна як на комерційній станції, так і на особистій. Остання виявиться ще вигіднішою, коли працюватиме від сонячних панелей. Сонячні зарядні станції для електромобілів пропонує інтернет-магазин 220 volt.

Комерційна та особиста заправки

Швидкість заряджання

Де краще заправляти електромобіль, вдома чи у комерсанта? Відповідь на це питання неоднозначна. Коли дивитися на швидкість, то комерційна заправка значно вигідніша, ніж власна. Хоча завжди лишається вірогідність, що на ній доведеться постояти в черзі. Але, якщо це не брати до уваги, то при 50 кВт/год можна зарядити авто на 100 км пробігу за 30 хвилин. А деякі станції працюють ще швидше.

Вдома на швидкості 7 кВт/год справа займе не менше чотирьох годин, а нерідко й всі вісім. Проте в цьому випадку водій сам обирає час заряджання і може під’єднати машину до стандартної євророзетки на всю ніч. А що, поспішати нікуди! І черг немає. Ще один фактор на користь домашньої «заправки» полягає в тому, що в невеликих містах не дуже багато зарядних станцій. В таких умовах мати свою «точку» дуже вигідно. Хоча попит на електромобілі зростає, особливо з травня минулого року, коли почалися проблеми з пальним та підвищилася його вартість. Тому кількість комерційних станцій поступово збільшується і неодмінно настане час, коли їх буде досить по всіх регіонах. Але скільки цього чекати?

Тривалість заряджання електромобіля залежить не тільки від потужності заправки або розетки. Треба приймати до уваги здатність машини брати заряд. Наприклад, європейські та американські Tesla Super Charge надають струм зі швидкістю 240 кВт/год. І електромобілі Тесла так і заряджаються. Але якщо у Вас Fiat E500, широко розповсюджений в нашій державі, то тут вже швидкість роботи пристрою не має значення, авто в будь-яких умовах прийматиме лише до 7 кВт/год.

На швидкість та загальну тривалість зарядки впливає ще один фактор. Знавці електромобілів радять поповнювати АКБ лише до 80%. Пояснюється це тим, що на відновлення до 100% буде витрачено непропорційно більше часу. Причина в батареї — чим вище її поточний заряд, тим повільніше вона заряджається.

Вартість заряджання

Якщо ж рахувати вартість заряджання електромобіля, то тут перевага власної станції незаперечна. Розрахувати її просто. Спочатку слід визначити тривалість заряджання, для чого ємність батареї поділити на потужність зарядного пристрою. При цьому треба враховувати властивості розетки, а також початковий та кінцевий рівні заряду АКБ. А потім — помножити на тариф.

За цінами на кінець осені 2022 року, згідно яких тариф на споживання електроенергії в приватних володіннях становив 1,68 грн/кВт, зарядка на домашній станції кожних 100 км пробігу коштувала близько 30 грн. А якщо власник здав старий лічильник і поставив сучасний «день-ніч» та приєднує своє авто до розетки після 23.00, то виходить ще дешевше. На комерційній станції за один кіловат беруть від 7 грн до 12 грн, так що тут 100 км пробігу коштує близько 200 грн.