Збереження культурної спадщини- збереження нації!

20 червня 2017 року під стінами КМДА була проведена спільна Акція громадських оргнізацій "Громада Андріївський Узвіз", "Барви життя", "Озеро качине", "Екозагін", ВМГО "Студентське братство" , УТОПІК на захист охоронних зон історичного Києва. На сесійному засіданні Київської міської ради розглядалось питання про надання під забудову житловими будинками комунальним підприємством "Спецжитлофонд" 10 га поля біля Національного музею народної архітектури та побуту України-Пірогово. Наші представники прийняли участь у бріфингу, що відбувся в мерії.

Київрада НЕ проголосовала за виділення земельної ділянки під забудову охоронних зон історичного Києва! Мова йде про 10 га мальовничого трикутного поля, розташованого між музеєм, НПП "Голосіївський" та вулицею Академіка Заболотного. Поля, яке створює неповторний антураж для музею, і яке не змогли забудувати за жодної влади! Втрата цього поля означала по суті втрату музею як такого!

Музей в Пирогові - унікальна національна перлина. В концепцію музею закладено збереження традиційного для України історичного і природного ландшафту.

Збереження культурної спадщини- збереження нації!