Зима малого та середнього бізнесу

Знищувати малий та середній бізнес почали давно...і цілеспрямовано....

Просто на це не звертали або мало звертали уваги, як пересічні громадяни, політичні лідери, депутати, партії, так і в першу чергу самі підприємці. Кожний був впевнений, що його біда не торкнеться, бо головне - не висовувати голову, бо буде "ай яй яй", а раптом натравлять податківців, пожежників, "охоронців праці" та інших "помічників" у справі "розбудови" країни. 

Час показав, ТОРКНУЛОСЬ і БАГАТЬОХ. Масштаби знищення збільшились. Накопичений досвід "помічниками" масштабується по всій країні. Підприємства зачиняються, розоряються, десятки, сотні тисяч людей залишаються без роботи, а родини без годувальників.

Але на щастя ще є люди, які розуміють навіть за теперішніх умов, що краще не буде, якщо не відстоювати свої конституційні права на працю!. Уявляєте собі? Це звучить дико у 21 сторіччі, але це прикра реальність, в який ми опинились у "демократичній" країні.

2021 рік - а питання ПРАВА на ПРАЦЮ - одне з ключових в країні.

Цей матеріал спеціально викладаю для того, щоб нагадати про події 2017 року, які відбулись саме у січні, в розпал зими, в Дарницькому районі м.Києва.

Саме у ці зимові дні раптово комусь захотілось "реконструювати" ринок на Ревуцького біля метро Харківська. Пам'ятаєте як нам наші "керманичі" розповідали, що буде проведена виключно реконструкція ринка, що буде наведено належний санітарний стан на ринку. Пам'ятаєте, як ніхто з дарничан, підприємців не вірив цьому, як вийшли підприємці на захист свого маленького бізнесу.

Це була найбільш гучна подія 2017 року в Києві, найбільш гаряча точка на мапі Києва. Бійки, протистояння, як завжди "бездіяльність" поліції, силовики, люди в балаклавах.

Довгий час підприємці, які спочатку згуртувались, тримали оборону, відстоювали свій бізнес, але поступово один за одним стали відходити від акції протесту. Тепер вже відомо і зрозуміло, що деяким з них запропонували нові майданчики і вони переїхали на той час на ринок біля Дарницького вокзалу або інші, декому просто дали "відшкодування" (до речі сума у всіх була різна, в залежності від проявленої активності), дехто просто перейшов на інший бік (не будемо тикати пальцями, ціль статті не така). До речі до акції протесту приєдналось багато різноманітних "сил швидкої допомоги і реагування", які на той час стверджували, що за ЖОДНИХ ОБСТАВИН не допустять знищення ринку. Що сталось - ми тепер усі бачимо. Ринку НЕМАЄ, на його місті збудований ОГРОМЕННІШІЙ житловий комплекс "Лебединий", до речі, який вже захопив величезну ділянку прибережної захисної смуги озера Лебедине і обмежив до неї доступ для дарничан, окрім мешканців ЖК "Лебединий".

Хочеться, щоб нові "переселенці" в Дарницький район, які тепер мешкають, або збираються мешкати в ЖК "Лебединий" пам'ятали на чиєї крові збудований цей ЖК і скільки громадян України постраждало заради того, щоб вони тепер насолоджувались краєвидами озера Лебедине. Варто також цим новим мешканцям Дарницького району нагадати, що забудовники не збудували жодної школи для їх дітей, жодного садочку, жодної лікарні. жодної автопарковки. Цей черговий ЖК Дарницького району лише збільшив навантаження на і так ледве дихаючу соціальну інфраструктуру нашого району.

Але це ліричний відступ.

Питання про те, що далі? І є взагалі далі? Питання про те, що думають депутати, які нещодавно потрапили в Київраду? Чи вони будуть продовжувати політику знищення бізнесу, знищення Києва, чи вони "пересилять" бажання швидкого самозбагачення і почнуть працювати на розвиток Києва, на перетворення Києва у місто щасливих людей? Як поведуть себе кияни? Чи вони надалі будуть мовчки спостерігати за пограбуванням майна, грошей територіальної громади, розпилом бюджету, землі, знищенням природних ресурсів?

Особисто я свої пропозиції висловлював раніше і неодноразово писав відповідні звернення до усіх київських структур, які наділені "владними" повноваженнями. Важливо, щоб так або краще робив кожний. Тоді зміни відбудуться ОБОВ'ЯЗКОВО.

Наприкінці просто повторю те, що я писав у 2017 році в ці дні: 

"Озеро Лебединое, Рынок радио-строительный, Ревуцкого, 40. Кіевъ Зима малого та середнього бізнесу 2017. До уваги Кличко - мерДепутатський КонтрольКиївська міська радаКиївська міська державна адміністрація - офіційна сторінкаДарницька районна в місті Києві державна адміністрація. 24.01.2017 Прикро, що така картина Радіо ринку саме взимку. До уваги Депутатський Контроль! Стосовно покращення умов ведення малого та середнього бізнесу у м.Києві. Людей не чують, нічого не пропонують, нажаль. #Sergiy_Kutsenko_Feedback"