250 000 успішних ідентифікацій за півроку через id.gov.ua

Впродовж першого кварталу цього року понад 90 тис. разів українці успішно пройшли ідентифікацію через Інтегровану систему електронної ідентифікації https://id.gov.ua/ (далі – система). У другому кварталі ця цифра майже подвоїлась і становить понад 161 тис. разів.

🏆 Отже за перше півріччя через https://id.gov.ua/ відбулось понад 250 тисяч успішних ідентифікацій!

Різке зростання кількості ідентифікацій відбулось завдяки тому, що від квітня через систему почалась ідентифікація користувачів онлайн-послуги з надання довідки про несудимість. Цю послугу надає Головний сервісний центр МВС, який є учасником системи.

📑 Система дозволяє користувачеві не тільки накласти кваліфікований електронний підпис (КЕП), а й отримати довідку про відсутність судимості в електронному вигляді, підписану КЕП.

Нагадаємо, інтегрована система електронної ідентифікації розроблена Державним агентством з питань електронного урядування України та об’єднує всіх надавачів послуг електронної ідентифікації (кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, MobileID, BankID, ID-картки) і гарантує користувачам безпечний доступ до електронних послуг завдяки однозначній ідентифікації в державних та інших інформаційних системах.

Наразі система знаходиться у дослідній експлуатації, і до неї підключені всі кваліфіковані надавачі довірчих послуг (26 центрів), Національний банк України (BankID), Київстар та Vodafone (MobileID), Головний сервісний центр МВС, Державна екологічна інспекція України, Держпродспоживслужба, Міністерство екології та природніх ресурсів України тощо.

👉 Найближчим часом до системи, окрім державних структур, будуть підключені перші юридичні особи, що не належать до державного сектору. Це комерційні інтернет-портали, що потребують ідентифікації своїх користувачів.

❗️ При цьому підключення і експлуатація системи є безкоштовними, проте майбутнім користувачам потрібно доопрацювати своє ПО, на що можуть знадобитись 2-3 дні та додаткові кошти.