Блокування ресурсомісткої реклами стала доступна всім користувачам Chrome

У вересні 2020 року підтримка даного інструменту з'явилася в Chrome 85, але тоді вона була доступна обмеженому числу користувачів. Широке поширення автоматичне блокування ресурсомісткої реклами отримала лише в Chrome 87. Тепер браузер може автоматично блокувати рекламні блоки, які споживають багато ресурсів комп'ютера.

Функція блокування відключає iframe-блоки з рекламним контентом, якщо в основному потоці витрачено понад 60 секунд процесорного часу в сумі або 15 секунд в 30-секундному інтервалі (споживання понад 50% ресурсів більше ніж 30 секунд). Крім того, рекламний контент буде блокуватися в разі, якщо блок завантажує по мережі понад 4 Мбайт даних. Автоматичне блокування спрацьовує, якщо до моменту перевищення згаданих лімітів користувач не взаємодіяв з рекламою, наприклад, не кликав на неї.

З відгуків в інтернеті, а також власних тестів журналісти BleepingComputer на прикладі сайту The New York Times змогли з'ясувати, що опція доступна у версіях Chrome 87 для ПК, а також мобільних пристроїв на Android. Коли оголошення видаляється, на його місці з'являється повідомлення: «Це рекламне оголошення використовувало занадто багато ресурсів вашого пристрою, тому Chrome його прибрав».

Примітно, що видаляється навіть реклама, запущена через рекламну мережу Google AdSense. Найперша згадка про даної опції з'явилося ще в травні 2020 го. Таким чином, компанія працює над поліпшенням продуктивності свого браузера, який часто піддавався критиці і глузуванням за ресурсомісткість. 10 лютого 2020 року YouTube-блогер Джонатан Моррісон (Jonathan Morrison) опублікував відео, де він провів стрес-тест Google Chrome на Mac Pro. Браузер зміг зайняти 1,4 терабайта оперативної пам'яті.