Гібридна війна: чи бути пам'ятнику Василю Сліпаку у Києві?

Що таке гібридна війна? Вона завжди починається зі знецінювання й приниження ролі культури нації, плекання меншовартості, другорядності та незначущості, фейків та дезінформації. В результаті якась частина нації свідомо чи навіть несвідомо підпадає під вплив пропаганди чи з корисливих мотивів підтримує агресора - історично цю частину називають "п'ятою колоною".

Саме всі ці елементи присутні в історії проєкту пам'ятника Василю Сліпаку, видатному співаку та добровольцю ДУК "Правий сектор", який віддав своє життя за Україну.

Музичний Батальйон у рамках власного потужного проєкту "Українська історія в камені" за підтримки НВР "Правий сектор" розпочав роботу по встановленню пам'ятника Герою України згідно проєкту, який переміг у конкурсі в рамках загальної концепції. І почалося...

З'явилася "небайдужа" українська культурна громадськість, яка почала поширювати дезінформацію і писати звернення до влади, в яких зазначається, що на місці Арт-сквер імені Василя Сліпака був бордель і це не місце для вшанування. Увага! Фейк. Ніколи за цією адресою ніякого борделю не було, але бордель дійсно був... Саме за адресою одного з підписантів звернень, який так опікуються темою борделів, а саме театру "Колесо" за адресою Андріївський узвіз, 8.

Іншими "аргументами" є відсутність мистецької цінності та "бездарність" скульпторів, що перемогли на конкурсі (образи та перехід на особистості - знайомий прийом, правда?). За чутками таку думку поширює один з програвших конкурсантів - скульптор Олег Пінчук, хоча ніяких звернень він особисто, як діяч мистецтва, і не підписував.

І, безумовно, подібні фейкові антиукраїнські матеріали можуть бути розміщені лише у подібних же ЗМІ, у даному випадку - "Бульвар" Гордона, який відомий своєю "незалежною" журналістикою: від телеканалів, з якими співпрацює, проросійськими - 112, "Наш" до інтерв'ю з російським терористом Гіркиним та проросійським диктатором Лукашенко.

Окремо наголошується, що потрібно шукати інше місце для вшанування. І це цікаво. Кажуть, що для того, щоб зрозуміти хто за цим стоїть реально, шукайте кому це вигідно. У цьому випадку потенційних вигодонабувачів є двоє - забудовник скверу та "русський мір", а можливо все це об'єднується в одній особі. Питання відкрите.

Тому, НВР "Правий сектор" закликає українських патріотів не піддаватися інформаційним "вкидам", а підписантів звернень - перевіряти інформацію у зверненнях, які підписуєте, бо стаєте свідомими чи не свідомими посібниками ворога.

Приєднуйтеся до нас:

Інстаграм https://www.instagram.com/pravyy_sektor_kyiv/ Телеграм https://t.me/pravijofficial

#Музичний_батальйон #Василь_Сліпак #Українська_історія_в_камені #правий_сектор