Громада має значення

Акція – мітинг « Громада району – єднаймось! Люди мають значення!»

29.10.2021 року зібралась під стінами Святошинської РДА, щоб показати, що громада спроможна відстоювати свої інтереси, які гарантовані нам Конституцією України. 

Чого хоче громада і які її інтереси❓

Нещодавно громада виявилась шокованою ганебним захопленням зеленої зони 🌲🌲🌳на Відпочинку 25. Ця ситуація дуже нагадує події минулого року, коли громада відстоювала Львівську 18 Б, яку знищили за один день. Забудовники діяли нахабно, не дивлячись на спротив громади, депутатів та поліцію. Вони і зараз незаконно будують, бо їм це дозволяють, в першу чергу, голова району Сергій Павловський та його заступники, які нічого не зробили, щоб зупинити цю жахливу компанію. Подібна ситуація і по Львівській – Живописній.

Шоковані мешканці і ситуацією, яка відбувається і по Львівській 3. Тут 10 років триває протистояння з маргінальними елементами, які перетворили сквер в свій притулок під прикриттям поліції. 👉 На сьогоднішній день, голова району протягнув проект Громадського бюджету, по якому від скверу залишиться одна назва. Тут планують залити бетоном сцену та розчистити сквер під розважальні атракції. Що буде дуже до вподоби вищезазначеним елементам. Зелена зона, віковічні дуби та сосни, а також Садиба Бахарєва залишаться в небезпеці.

Навпроти РДА, на пр.Перемоги 112, нас шокує жахлива споруда АТБ-маркету на місці колишнього осередку культури авіазаводу. Вже рік громада відстоює право мешканців і насамперед талановитої молоді на осередок культури. 🧑‍🤝‍🧑📢

Це результат бездарного управління протягом минулих років, яке призвело до того, що було ганебно приватизовано частину будинку культури авіазаводу, який був культурним осередком багатьох поколінь святошинців. 

Особи, котрі нічого не створили в районі, почали тоді руйнувати одну з основ держави - Культуру. Вважаємо, що то був злочин проти культурного майбутнього України!

Нова локація, яка бентежить громаду. Декілька тижнів тому ми стали свідками того, що 18 га рекреаційної зони на пр. Перемоги 139 (колишній «Пролісок»), в якій не можна будувати нічого крім рекреаційних споруд – продана та вже розпочали будівництво 30 будинків. 🏬🏢Уявіть собі який колапс нас чекає, якщо ми дозволимо цьому відбутися. Та не тільки Святошин, а й все місто. 

Стадіон Наука-Спорт на пр. Вернадського 32 – це біль та розчарування, яке не дає спокою. В країні, де не вистачає спортивних осередків, дозволяють забудовувати футбольні поля. 🏟️Згідно чинного Генерального плану м. Києва дана територія є рекреаційною зоною, на якій не передбачено житлове, комерційне, торгове чи офісне будівництво. Також варто зазначити, що це єдине загальнодоступне спортивно-рекреаційне ядро в північній частині Святошинського району м. Києва, зокрема в районі бульвару Академіка Вернадського, вулиці Семашка, вулиці В. Стуса, вулиці М. Краснова, вулиці Ф. Пушиної.
Київрада приймала дане рішення за закритими дверима під час «локдауну», фактично громада була позбавлена можливості прийняти участь в обговоренні цього рішення, висловити свій протест і заперечення.

За минулий рік громада створила 4 місцеві ініціативи, кожна зібрала по тисячі підписів. За рік було пройдено всі комісії та отримано результати, які не на користь громади. По жодній ініціативі – реального результату немає!

І це все результат недолугого управління районом та містом, де на думку тисяч мешканців не зважають!

Ганебна ситуація навколо гуртожитків. Мешканці вул. Чистяківська 4 не на словах знають, що таке бути під управлінням так званих власників, які нічого не роблять для покращення життя мешканців, а це 243 родини! А зараз тут немає ні опалення, ні гарячої води. 

Така ж ситуація і по будинкам на Верховинній, Відпочинку, Котельнікова.

Наше районне керівництво не проводило капітальні ремонти мереж влітку, а тепер вони рвуться щодня. Не бачать теплої води мешканці Депутатської 30 з 2018 року!

А що громада має на сьогоднішній день❓

Це насамперед відбувається спроба вкрасти те, що й вкрасти здавалось би неможливо.

Це і залишки зелених зон, які по новому ДПТ, який громада не дала прийняти влітку, залишаються під загрозою. 

Це і незаконні прибудови в 20 поверхів до будинку по пр.Перемоги 89А. 

Це і жахлива перспектива втратити ще вцілілі осередки на Кричевського 19, Верховинній 53/13, сквер Стуса поряд з пр.Перемоги 121, Котельнікова 42, Львівській 80, Львівській 23, Крамського 10.

Це і Святошинський ліс, де під загрозою знищення опинились ділянки як по пр.Перемоги 139 так і пр.Перемоги 150. 

Ми знаходимось тут, під РДА, щоб нагадати вам, шановні можновладці та депутати, що ваше завдання полягає у відстоюванні інтересів громади! Ваша посада полягає у діалозі з громадою та пошуку компромісів для розв’язання питання, які турбують нас, громаду району та міста Києва! 

Якщо ви про це забули, то ми тут щоб нагадати вам про це! 

Ми хочемо бачити вашу чітку позицію, яким чином ви плануєте вирішувати питання, яке склалося з будівлею колишнього будинку культури авіазаводу? Чи ви вважаєте, що власник на свій розсуд, не враховуючи думку громади, може змінювати цільове призначення будинку?

Що ви пануєте робити по всім вказаним громадою адресам з незаконними забудовами?
      
Що вимагає громада⁉️

Громада вимагає пошуку компромісу з власниками АТБ по пр.Перемоги 112 та забезпечення можливості дітям реалізовувати свої мрії на сучасній сцені! Де кожен колектив комфортно зможе провести свій виступ і ми зможемо спостерігати дитячі посмішки та зростання юних діячів культури. Стоп АТБ у Будинку культури!

Ми вимагаємо, щоб зараз було вжито всі дії та згідно закону про самоврядні повноваження київським міським головою було накладено «вето» на всі скандальні рішення Київради, які дозволили знищити мікрорайон Святошин незаконними забудовами. 

Ми вимагаємо персональної відповідальності усіх депутатів, що голосували за скандальні рішення по таким об'єктам як Палац культури авіазаводу, стадіон Наука, Пролісок, Львівська 18 Б, Відпочинку 25, Львівська – Живописна.

Ми, як представники громади, так і представники громадських організацій, висловлюємось одностайно проти нової житлової забудови району, яка знищує і без того зношену інфраструктуру та привносить безлад і колапс у соціальну, транспортну та комунальну сфери.

Громада вимагає зупинити імплементацію всіх рішень, які стосуються незаконних забудов району, не підписувати нові договора оренди, зокрема по Львівській 18 Б. 

Громада звертається до мера Києва з вимогою якнайшвидшого проведення відкритого діалогу по проблемам району та з залученням до обговорення розвитку Святошинського району громади району та міста.

Району потрібні культурні центри, стадіони, спортивні споруди! 🌳🌲🏞️🏨🚲👭🏤Пропонуємо розглянути всі адреси незаконних забудов з метою їх перепрофілювання на соціальні, медичні, спортивні та культурні об'єкти. А також району дуже необхідна побудова транспортних розв'язок, перехоплюючих паркінгів в місцях найбільшого скупчення транспорту, а не в зелених зонах.

Дивіться також