На сайті президента зареєстровано петицію про створення в Києві Алеї героїв України

Україна і сьогодні перебуває в полоні радянської (московської) пропаганди. Більшість існуючих історичних пам'яток так чи інакше пов'язані не з нашим колоніальним радянським минулим, і не несуть справжнього українського національного колориту.

У зв'язку з цим пропонується перетворити Липську алею на Алею Героїв України.

Алея як і держава Україна буде розпочинатися з памятнику автору першої Конституції - Пилипа Орлика.

По обидва боки алеї будуть встановлені памятники справжнім героям українського національного пантеону, а наприкінці алеї в Марининському парку, на тому місті де зараз знаходиться поховання радянського (московського) воєначальника буде встановлено памятник беззаперечному герою України.

Памятником який стане об'єднавчим символом для всієї країни - памятник українському народу!

Створивши Алею Героїв Україна нарешті отримає вкрай важливу для розбудови національної свідомості пам'ятку, нову національну традицію і надзвичайно важливий для держави символ.

Приклад використання (нова національна державна традиція)

Алея може стати національним символом, якщо її використати як місце для державних протокольних ритуалів.

Депутати Верховної Ради та Президент даватимуть присягу народу Україні на місці памятника Конституції після чого кожен з них проходитиме по Алеї героїв України вглядаючись в очі тих хто побудував нашу державу і доходячи до кінця Алеї, встаючи на коліно віддаватиме шану головному її герою - народу України.
Лише після цього символічного ритуалу представники влади приступатимуть вони до своїх обовязків.

Саме коло памятника народу України буде доцільно розмістити почесний караул який зараз стоїть коло Верховної Ради з невідомою метою та незрозумілим символізмом.

Наразі триває збір підписів.

Підписати петицію на сайті президента.

Підписати петицію на сайті Київської міської ради.