Афганська жінка голосно мовчить на весь світ

В ООН, у Женеві  відбулося зібрання лідерів, якому українськими жінками ГО «Геополітичний альянс жінок» передано звернення до афганських жінок.

Українські жінки звертаються до світової спільноти та її лідерів з закликом зупинити геноцид афганських жінок, захистити ідеали розвитку людства, потужний замах на які відбувається в Афганістані.

Українські жінки просять афганських жінок не втрачати надію на складному, доленосному шляху, спрямованому на перемогу добра й справедливості над невіглаством і безпощадністю.

«Боритеся і поборете!». Цей великий заповіт Т.Г. Шевченка українські жінки передають своїм колежанкам в Афганістані.

Повний текст листа

 

Лист супроводжує лялька - мотанка - оберіг від української авторки Олени Сухоцької і арт платформи «Єднання». 

Лист і оберіг люб’язно передано світовим лідерам екс Першою леді України, пані Катериною Ющенко.

Катерина Ющенко подарувала традиційну українську мотанку, зроблену художником @Олена Сухоцька від імені організації «Українські Жінки в Підтримку Діяльності ООН» Послу Хедві Сер в Офісі ООН у Женеві. Хедва Сер - всесвітньо визнана мисткиня, мисткиня ЮНЕСКО за мир, посол доброї волі та спеціальний посланник з питань культурної дипломатії ЮНЕСКО. Роботи Хедви Сер включають гобелени, акварелі та прикраси. Вона найбільш відома своїми виразними скульптурами.

Жінки ГО «Геополітичного альянсу жінок» та жінки – лідерки розширеної незалежної делегації українських жінок в ООН звертаються до українського і світового жіноцтва підтримати афганських жінок своєю участю у флешмобі #WhydidIstudy? #WhatdidIstudyfor? #Длячогоявчилась?

«Метою флеш-мобу є привернення уваги до забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків – одна з невід'ємних цивілізаційних ознак суспільства. Це акція на захист норм та стандартів життя, які виборювалися роками, а можуть бути знищені за лічені дні, адже агресор може бути морально виправданим наляканим суспільством. Ми стаємо на захист афганських жінок, які дозволили собі "ковток життя" – навчатися, подорожувати, займатися науковою, громадсько-політичною діяльністю, але зіштовхнулися з такими бар’єрами, як адміністративний тиск, інтернет-булінг, фізичне та сексуальне насильство, погрозами життю тощо», зазначає його авторка Наталія Процюк.

«Ми, українські жінки, маємо унікальний генетичний досвід протистояння несправедливості і зневірі у власних силах. Саме тому, ми маємо не боятися стояти в центрі процесів несправедливості і знищення демократії, що відбуваються у світі», зазначає Світлана Саламатова, Президентка ГО «Геополітичний альянс жінок».

Деталі участі у флешмобі за запитом [email protected]

Дивіться також